WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/71941 |
Barva: | |
Alkohol: | 49,2 % |
Aroma: | Typické peckoviny s nepatrným slivovicovým závanem, toť pro mě poznávací značka Gold Cocku. Přezrálé ovoce (hroznové víno, datle), čokoláda. Hřejivá, lehce laková, nasládlá. (85 b) |
Chuť: | Nasládlá, čokoládová, opět ty peckoviny a ovocná pálenka (ale už ne slivovice). Hebký, sladký šmrnc mi připomíná stylem sherry sudy, i když vím, že v nich nezrála, jen mi je připomíná. Alkohol je navíc znát, příjemně zaštípe na jazyku. (85 b) |
Body: | 85 |
Shrnutí: | Jsem spokojen, whisky z našich luhů a hájů za rozumný peníz, s ohromujícím stářím, která mi chutná. Tohle je pro mě vyšší liga než Hammer Head. Mám láhev číslo 629/1428. |
Gold Cock 23 yo 1992 49,2%
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6759
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Gold Cock 23 yo 1992 49,2%
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Re: Gold Cock 23 yo 1992 49,2%
Ochutnáno na první českolipské ochutnávce (http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=1991) a přechutnáno v klidu u krbu. Za vzorek díky Hunterovi.
Alkohol: | 49,2 % |
Aroma: | Pryskyřice, mentol a med, docela příjemné. |
Chuť: | Sladová sladkost, síla koření a snad kyselé hrozny, ale moc dobře to hraje dohromady. |
Dozvuk: | Dlouhý, kořenĕný, po hláškách kolegů na ochutnávce také cítím švestkové pecky ale nakonec zůstane kyanidová hořkost mandlí a kostelní kadidlo. |
Shrnutí: | Je to velmi dobrá whisky, navíc česká, sluší jí vysoký obsah alkoholu a vĕk, chuťovĕ dost výjimečná, známkoval bych ji 2+. |
Re: Gold Cock 23 yo 1992 49,2%
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/71941 |
Alkohol: | 49.2 % |
Velikost: | vzorek |
Aroma: | sladké, medové, přezrálé ovoce, jablka. a asi ta slivovice. suchá dřevitost šmrncnutá načuchlostí "dřeva" černého bezu. dalo by se shrnout jako mix sladšího ovoce se dřevem. je lihově ostřejší (b.1/3) |
Chuť: | hlavně dřevitý (bodejť by ne po tolika letech v sudu). hodně pikantní. vysychá kořením a postupně sládne. po delším pití je lepší. huba si zvykne a dřevitost mi tolik nevadí (b.2/4) |
Dozvuk: | hřejivý, pikantní. dřevo už jen lehce - spíše do vlašské ořechovosti, kousky kokosu a ovocnost švestky (b.1/2) |
Shrnutí: | děkuji Hunterovi za možnost ochutnání, aspoň si doma nenačnutou lahev pošetřím. (b.0/1) |
Body: | 4 |
"lepší jedna recenze nežli pytel keců."