ZPĚT



Recenze:

Láhev: Benromach 2002 Pedro Ximenez
Autor: Hunter
WB
Aroma: Sladce čokoládová, dřevo, s lehce rašelinovým závanem a hlubšími tóny ovoce.
Chuť: Peprně pikantní, až zasvrbí na jazyku, suché sherry, přezrálé švestky, skořice. Dochuť dlouhá a výrazná v sherry stylu.
Shrnutí: Ochutnáno také na Whiskyfestivalu 2013. Benromach prostě umí, opět mě potěšil a jen se mi potvrdilo, že tato trochu nenápadná palírnička by neměla být opomíjená. Tahle whisky je výborná i vzhledem ke svému mladému věku (8y).Doporučuju tuto značku všem k seznámení.
Body: 86

Láhev: Benromach 2002 Pedro Ximenez
Autor: Nethar
WB
Aroma: Nasmrádlé, citrusové, travnatě svěží, takový smradlavý Auchentoshan.
Chuť: Méně procent, suše kořenitý.
Dozvuk: Nasmrádlý, mírně nakouřený dozvuk, dlouhý, vystupuje zajímavá kořenitost, ale jen tak chvilkově, spíše jednoduchý.
Shrnutí: Kupodivu mě naslepo moc nezaujal, ačkoliv jsem si od něj sliboval dost. Přisuzuju to té kombinaci sladkosti a rašeliny, ne vždy to klapne, možná to chce víc procent, nevím. Joy srovnává s BenRiach 15 PX, ten mi přišel taky lepší a to o dost, ale vzorek je vzorek...

Láhev: Benromach 2002 Pedro Ximenez
Autor: Rescue
Aroma: Velmi jemně rašelina, následují čerstvé ovocné tóny a troška květin - cítím Speyside
Chuť: Zpočátku ostřejší, ale sladká. Proti aromatu není tak jemná a přechází v mírnou kořenitost
Dozvuk: Dlouhý, hřejivý, kořenitý s lehounkým nahořklým ocasem, který ale nevadí...
Shrnutí: Velmi příjemná whisky ze Speyside, pro mě trošku neobvykle i lehoulince rašelinná. Určitě to bude chtít ochutnat více Benromachů...už teď se na ně těším. Ochutnáváno na WF 2013.

Láhev: Benromach 2002 Pedro Ximenez
Autor: joy
WB
Aroma: prosazuje se výrazné sherry, hořká čokoláda, ovoce, skořice a dřevo
Chuť: šťavnaté ovocné tóny (miniaturní kyselkavý nádech), sladkost a sherry
Dozvuk: dlouhý, lehce kořenitý s tóny sherry
Shrnutí: Porovnáváno s Benriach 15y Pedro Ximinez a Benriach byl o něco lepší, měl větší paletu chutí, ale i tak je to výborná whisky a určitě si u mě palírna zlepšila reputaci, kterou neměla od ochutnání Sassicaie moc dobrou


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.