ZPĚT



Recenze:

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: Hunter
WB
Aroma: Silná, hřejivá vůně plná koření, pepře a pralinek plněných pomerančem.
Chuť: Mohutná, extrémně hřejivá, kořenitá a peprná v chuti. Po přidání vody skořice a suchost.
Shrnutí: Ochutnána na Whiskyfestivalu 2013. Výborné pití hlavně do velmi chladných dnů, tak silný hřejivý efekt jsem u whisky ještě nezažil. Moc zajímavý a originální kousek.
Body: 87

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: J.K.Ch
Aroma: Červené víno je ve vůni hodně výrazné sekundují mu kouř a lesní bobulové plody, Tohle se čichá nádherně.
Chuť: Pokud se to čichalo nádherně tak chuť je božská. A s vůni velice dobře koresponduje. Navíc jsou zde tóny citrusů a bílého vína.
Dozvuk: V dozvuku se kouř projeví naplno a projevuje s v mocném a dlouhém zakončení se špetkou anýzu a fenyklu.
Shrnutí: Longrow 11 Yo Red už jsem jednou ochutnal a byl jsem nadšený. Měl jsem tedy velký očekávání a rozhodně nebyla zklamána. Výborná whisky, která má ale vyšší cenovku. V Brněnském Whisky shopu jsem si rovnou vzorky Longrow 11 Yo Red po Cabernet Sauvignon i po Shiraz nechal zabalit do lahviček na přímé porovnání.
Body: 87

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: LukeD
WB
Aroma: Jód, petrželka či libeček, brandy, (s vodou) moučkový cukr, marcipán, matoliny.
Chuť: Jódová tinktura, kouř, sladkost, bílý hrozen, (s vodou) cukrový meloun, káva, červený pomeranč, rozinky, ananas, moučkový cukr, hroznová jadérka.
Dozvuk: Hodně dlouhá dochuť. Ovocnost, taniny, kouř, hrášek.
Shrnutí: Velmi zajímavé snoubení zrání v sudech po burbonu a vínu. Pro mě zatím jednoznačně nejlepší ze 4 zástupců edice RED, které jsem až doposud ochutnal.
Body: 88

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: Rašelina, zatuchlé staré dřevo ve stodole u dědy, seno, kořeněná sladkost.
Chuť: Rašelina, pepř, pořádná síla, naboostovanej Talisker.
Dozvuk: Dlouhý dozvuk, nekončí v nějakém kouřovém masakru, spíše nasládle zatuchlý, pepřově dohasínající. Je to výborný.
Shrnutí: Děkuji jerrymu za možnost porovnat vůči sobě vzorky Cabernet Sauvignon a Australian Shiraz. CS byl ve vůni rašelinnější (Shiraz až v chuti), AS sladší a medovější a ve vůni pro mě vítězný. V chuti a dozvuku mi ale zase více sedl CS. Obě dvě výborné whisky. Celou láhev bych v této síle nepopíjel, ale experimentovat s vodou by bylo příjemné, určitě to snesou, jsou chutné a výrazné.

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: josé
WB
Aroma: sušší, hlavně rašelina, dřevo. do toho se míchá vanilkový pudink s ovocem. citron, rybíz, meloun. záblesky kanagonu. oříškové krémové sušenky

s vodou nahořkle zaštipuje, jód. už není tak příjemná (b.2/3)
Chuť: ovocnost ale po vteřině ji přebíjí suchý náhul rašeliny a dík % nasazují pepřové jehličky a chilli. po delší době v puse sládne a olejnatí. hřebíček. tmavá čokoláda, pomeranč (b.2/4)
Dozvuk: dlouhý, sladký kouř. čokoláda (b.2/2)
Shrnutí: i v sudovce bez problémů pitelné. pikantní. jako nevinař vliv cabernet s. nedokážu posoudit. děkuji Hunterovi za vzorek. (b.0/1)
Body: 6

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: salam15
Aroma: lehce guma, hutnost, višně v čokoládě
Chuť: sladkost, pepř, křížaly, krásně se rozvíjí, nakonec je znát síla alkoholu
Dozvuk: dlouhýýýý
Shrnutí: Vynikající whisky, ani se nedivím, že již není kloudně k dostání. Za vzorek děkuji Jerrymu.

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: sandrider
Aroma: výrazně vínová, finish v sudu po červeném víně je hodně znát, lehce nakyslá, slabá rašelina
Chuť: tady je ten vliv vína snad ještě výraznější, přidává se pepř a trocha kouře
Dozvuk: dlouhý, hřejivý, mírně hořkne
Shrnutí: dobrá whisky, za vzorek díky Jerrymu.

Láhev: Longrow 11 yo Red Cabernet Sauvignon
Autor: zombice
WB   WOL
Aroma: S - kouřová, uzené maso, pod tím cukrová sladkost (krásně to voní, kouř to nepřebíjí) a ke konci občas hodně slabě vykoukne i kyselejší tón, ale takový temný, ne jako z ovoce. Řekněme stařené víno :-)

CS - kyselejší kouř, angrešt, big peatovské zelené natě, vsugerované víno, resp vnitřek sudu od vína, marmeláda z lesního ovoce. Tahle verze se tváří jako víc po víně.
Chuť: S - intenzivní, sladká, kouřová, trochu jódu, hořká čokoláda, olejnatá.

CS - intenzivní. Závan jódu, kouř jde z kyselé do slana, podobně jako u některýc klasických rašelinných kousků typu Caol Ila, olejnatá, opět Big Peatovské natě.
Dozvuk: S - sladký kouř (pořád mi to tam přijde), trochu sušší, nesmělé kyselé tóny, dlouhotrvající, zahřívající, měnící se ze sladkého na lehce slanou, něco na způsob slané mléčné čokolády ale s malým podílem soli.

CS - Dlouhý, slaný, kouřový, rozpálený uhlík masíruje dutinu ústní, slanost přetrvává dlouho, pak slábne a objeví se stopy hořké čokolády a jódu a nakonec i takový lehce sladký kouř.
Shrnutí: S - Výborná. U mě to těsně vyhrála. Hodně zajímavá whisky. Tohle opravdu nakopne a zahřeje člověka po celodenní šichtě venku ve větru, dešti, zimě apod. :-) Já bych dle Nethara přirovnal k Taliskeru, ale něco mezi DE a 57 North ;-)

CS - v něčem mi hodně připomíná Big Peat, v něčem je hodně svá a výrazná. Každopádně výborná whisky, u Ivči vítěz večera.

(S vodou bych neexperimentoval ani u jedné :whistle: )


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.