ZPĚT



Recenze:

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Anonymous
Aroma: Kouřová, rašelina.
Chuť: Rašelina, kouřová, později sladkost, slaná, chuť železa.
Dozvuk: Slaná, rašelinová a suchá.
Shrnutí: Jednoduchá whisky, neohromí.
Body: 79

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Anonymous
Aroma: Ovocná - hlavně citrusy, nejvíce asi mandarinky, pak pomeranč, citron. Také nedozrálý banán a jahodová pěna na lívance. Ždibec vanilky. Lehce kouř, rašelina a něco lesního. Taková trochu Jurovská „nasmrádlost“.
Chuť: Jemná whisky. Citrusově ovocná (mandarinky) nasládlost se stopou vanilky, kouře a soli. Někde v pozadí možná i ten nezralý banán. Při delším povalování začne jemně perlit na jazyku a je více patrný citron a sůl. Není hořká.
Dozvuk: Nikterak výrazný, ale příjemný. Spíše opět ovocný než kouřový. Po čase, se celkem překvapivě objeví prvek, který je známý u jódových kousků z Islay a to, minerální příchuť a jód. Sice hodně decentně, ale je to tam a navíc to jde cítit docela dlouho po dopití.
Shrnutí: Poměrně osvěžující whisky s příjemnou jodovou ozvěnou v dozvuku. Za tu cenu, nelze mít k Surfu výhrady.

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Anonymous
WB
Aroma: Prvotní dřevo doplňuje ovocná nasládlost, lehká rašelina a drobet hlíny..
Chuť: Opět hraje prim dřevo.. dochuceno špetkou rašeliny, kouře a poměrně sladkým ovocem..
Dozvuk: Jak jinak než "překvapivý" mix rašeliny, kouře a ovocné nasládlosti.. to vše na dřevěné bázi, která vak tady oproti rašelině poprvé lehce ztrácí
Shrnutí: Jednoduchá a velmi dobře pitelná whisky..tohle v Bowmore evidentně umí.. nevědět co piju, Islay bych zřejmě ve slepém testu netipoval.. Navíc překvapila svoji kultivovaností na jazyku a patře, ikdyž je znát, že si v sudu dlouho nepobyla..u mne přesně zapadá do pěkného průměru..jen v chuti je možná až moc jemná..
Body: 81

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Hunter
WB
Aroma: Hodně sladká rašelina. Sladkost je bonbónová, připomíná chvílemi cukrovou vatu či turecký med, k tomu vanilku a citrusy. Bowmorovská rašelina je i přesto znát.

Při hlubším zapátrání v glencairnu až živočišná vůně, hlína, tlející listí. Z vůně mám fajn dojem.
Chuť: Chuťově je hodně patrné tenké tělo, na single malt hodně řídký, vodový dojem, nasládlá, ale postupně se projeví i štiplavost alkoholu. Dochuť je poměrně dlouhá,

kouřová, a dojem z chuti trochu vylepšuje.
Shrnutí: Vůně je solidní, v chuti řídká, taková nakouřená rašelinová vodička, s výraznějším dozvukem. Litrovka za 500? Co víc bychom chtěli, zdá se to jako dost dobrý nákup na nenáročné Islay popíjení.

Za ochutnání vděčím výměně vzorků s Cyrou, díky!
Body: 81

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Nethar
WB
Aroma: Bowmorovská hlína, zvláštně zatuchlá se stopy divného ovoce, skutečně je to takový mix Hutnerových zetlelých listů a zykiho nezralého banánu. Možná je to jednoduché, ale voní mi to hezky.
Chuť: Opět je to Bowmore, ale vcelku jednoduchý, vodičkový (ale za ty prachy).
Dozvuk: Rašelinný dozvuk, nasládlý.
Shrnutí: Tady to je absolutně bez debat, musím souhlasit s předchozími příspěvky: Když si ji teď třeba jenom hodíte do heureky, tak je asi za 650 Kč. LITROVKA! Za ty prachy naprostá paráda, tam člověk musí nad drobnými nedostatky přimhouřit oči a i z toho důvodu pro mě vítěz včerejšího večera v Marpeku. (později koupena láhev a recenze mírně upravena)

Láhev: Bowmore Surf
Autor: Rescue
Aroma: nakyslá, pomočená sláma, nasládlost dezertních vín, mokré dřevo, nasládlost, lehká citrusovost, v hlubším nádechu citrusy a jablka, malinko jehličí, ale ta rašelina tu jaksi není…nebo je, ale jen stopově. Ve strovnání s Enigmou bych to vůbec netipoval na Islay, resp. Bowmore.
Chuť: tady už je to rašelina, lehce dřevitá a celé to má takový "smetanový" obal
Dozvuk: středně dlouhý až dlouhý, rašelinný, ale jemný
Shrnutí: Velké překvapení! Po nečekaném aroma přichází lahodný Islay styl. Při poměru cena/ výkon, který jsme odhalili již v Marpeku, je to jednoznačně kandidát na celou láhev (kterou jsem hned druhý den objednal)…Osobně bych jen trošku přidal procenta alkoholu

Láhev: Bowmore Surf
Autor: salam15
Aroma: Výrazná rašelina (bez náznaku kouře), pak těžko definovatelná a trochu umělá avšak velmi výrazná až řezavá vůně. Je to nejspíš kombinace citrusů a nezralých banánů, jak píše Zombice. Někde mezi tím proběhne závan sladké hutnosti, který bych asi přirovnal k bílé čokoládě.



Srovnání s BBR nevyznívá pro Surf příznivě. BR je ve vůni jemnější ale zároveň bohatší. Surf zkrátka moc tlačí na pilu a snaží se vrstevnatost a nahradit razancí, navíc razancí pro mne podivné směsi umělotiny, banánů a citrusů.
Chuť: Sladká, jsou v ní jasně patrné stopy té pro mne nepříjemné vůně, ale v chuti se to dá vydržet snáze. Rašelina. Při delším pobytu v dutině ústní jsou jasně patrné citrusy, které nabourávají rašelinnou chuť. To je celkem zajímavá kombinace. Po hořkosti ani vidu ani slechu.



I tady BR Surfa poráží s přehledem.
Dozvuk: Krátký a ničím zajímavý.
Shrnutí: Surf mi holt stylově nesedl a bude mi nejspíš nějakou dobu trvat, než ho dopiju. Ale vysloveně špatná whisky to rozhodně není. Pokud ovšem budu zase v brzké době stát v Travel Free před regálem s Bowmory, rád si připlatím dvě kila za Black Rock.

Láhev: Bowmore Surf
Autor: vobr
Aroma: Vůně citrusová kombinovaná nějakým zvláštním dřevem. Jednou nebo dvakrát bych jakoby zdálky cítil cosi rašelinového, ale možná to bylo jen placebo. Voněla mi docela příjemně, zklamaný jsem nebyl.
Chuť: Osciluje mezi sladkostí a slaností a po chvíli zdřevění. Vyhýbám se dost poctivě hořké chuti, tady to bylo pro mě na hraně, ale naštěstí nikdy za ní.
Dozvuk: Délka byla příjemně akorát. Převažovala dřevitost, ale jde o nějaký zvláštní druh, žádný dub se nekonal. Že by exotika? Nebo ta sláma jako píše zombice? Ano a taky se zpřítomňuje rašelina.
Shrnutí: Pila se mi dobře a i když to je jen "obyčejná" single malt whisky, nic podstatného bych jí nevytknul. Lacině podle mého vůbec nepůsobí a zpříjemnila mi několik večerů, kdy schoulen ve svém oblíbeném křesle, s dýmkou v ústech a plédem na kolenou, jsem zdálky poslouchal vytí velkého černého psa, který na blatech....promiňte, nechal jsem se unést...Prostě dobré pití a za tu báječnou cenu!

Láhev: Bowmore Surf
Autor: zombice
WB   WOL
Aroma: Tak po [url=http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=18&p=13910#p13910]BenRiach Birnie Moss[/url], jsme tady otočili volume rašeliny někam do ztracena. První dojmy jsou, trochu sladká a slámová a skrz to se prodírá suchá hlína. Celé je to ale málo výrazné. Po delším očuchávání se nemohu zbavit citrusové mýdlovatosti, která hodně hraničí s tím, co je pro mě ještě skousnutelné.
Chuť: Útočnější, zajímavý citrusový kouř.
Dozvuk: Středně dlouhý (až kratší ve srovnání celého večera). Rašelina a hlína.
Shrnutí: Ochutnáno v Marpeku. Asi škoda, že jsem si jí dal až po výrazně rašelinném BenRiachu, protože zas tak unešený jsem z ní nebyl. Vůně je největší slabina, zbytek už je dobrý. Opět dostala malé bezvýznamné plus, a kombinace, se zde nesčetněkrát zmiňovanou příjemnou cenou, z ní dělají vhodnou kandidátku nějakého budoucího nákupu.

Láhev: Bowmore Surf
Autor: zyki
WB
Aroma: lehká rašelina, k tomu něco jako nezralý banán
Chuť: rašelina zemitého stylu, ale stále dosti mírná, možná lehce sůl
Dozvuk: pokračuje mírná rašelina s náznakem čokolády
Shrnutí: není to špatná whisky, ale nedávno jsem dopil Mariner a tady Surf dost zaostává


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.