ZPĚT



Recenze:

Láhev: Canasta Cream Williams&Humbert
Autor: Nethar
Aroma: ořechově sladké, vzadu prosakuje něco trochu svěžějšího, nakyslejšího, ovocného
Chuť: jemné, sladké, trochu vínově nakyslé
Dozvuk: příjemný sherry dozvuk, spíše kratší
Shrnutí: Jedno z těch řekněme běžných levnějších sherry, tak jak ho "znám", velmi dobře a rychle pitelné.

Láhev: Canasta Cream Williams&Humbert
Autor: Walter
Aroma: Celkem hutné, výraznější. Dominuje sladká vůně vlašských ořechů s medem a hrozinkami. Tomu sekunduje připomínka třtinového cukru, červené víno ze staršího dubového sudu a hrst zralých višní s nepatrnou kyselinkou. Máme tu ale i příspěvek v podobě velmi jemného koření, stopu kůže, či náznak exotického dřeva. Za tím vším se pak skrývá téměř nepostřehnutelný alkohol. Ušlechtilý, mírný, jen zpovzdálí přihlížející. Dáte-li nos těsně ke skleničce, hluboce se nadechnete, neměl by vám uniknout.
Chuť: V ústech lze zaznamenat většinu popsaného výše. Ačkoliv jazyk po chvíli nepatrně reptá. Jaksi usoudil, že předvedený obraz byl na první pohled přeci jen bohatší. Asi ano, je to tak. Během převalování, a především pak po polknutí; ale to už je na jiné vyprávění, dochází k určitému úbytku barevnosti i dříve zřetelných detailů. Vše je postupně jednodušší. Přesto stále dobré, především sladké, konzistencí až maličko táhle sirupovité.
Dozvuk: Rychlejší odeznívání chuti. Později s pikantní přiznávkou vystupujícího koření (vanilka, lékořice) a čerstvého dubového dřeva.
Shrnutí: Slušné sherry. Sladké, hřejivě uspokojivé. Mlsání za dostupnou cenu.

Láhev: Canasta Cream Williams&Humbert
Autor: tornado
Aroma: Voní hezky a zajímavě. Dominují vlašské ořechy. Lehce koňakový nádech (přezrálé rozinky, stopa lékořice), dále datle a fíky.
Chuť: Až likérově sladká. Vlašské ořechy, velmi lehce lékořice a jemný náznak citrusové kyselosti.
Dozvuk: Med s nepatrnou hořkostí, dřevo. Dále se objeví náznak kávy, medovníku a švestkových křížal.
Shrnutí: Na mě je to možná až moc sladké. Jedna sklenička je pro mě tak akorát. Příjemné pití k dezertům nebo kávě.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.