ZPĚT



Recenze:

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: Cyra
Aroma: Nasládlý kouř, vanilka, dub, rašelina. Trošičku mi připoměla Laphroaig, ale ne tak desinfekční.Hlína. Při delším opatrném očichávání (CS) se mění a ukazuje také sladší ovocné tóny, sherry, hrozinky a povidla
Chuť: Nasládlá, ale silná! Objeví se i nakyslejší tóny, Rašeliná hlína a kouř. Sůl a pak pěkně zaštípe, ne pepř nebo chilli, prostě alkohol.
Dozvuk: Pěkně hřeje. Hlína, lehce vanilka. Nasládlost je i zde. Pak začne vysychat.
Shrnutí: Celkem drsná whisky. Bowmore se pozná, při ochutnávání mi připoměla Enigmu. Budu muset zkusit také zakládní 12y.

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: Hunter
WB
Aroma: Po prvním přičichnutí je jasné, že tu máme vyšší voltáž a kouřovku k tomu, to by mohl být můj šálek kávy.

Rašelina, moře, udírna, slanost, zemitost, náznak těžké ovocnosti.
Chuť: V chuti řízná, sladkoslaná, kouřová, dehtová, s popelnatým dozvukem. Mňam, tohle se mi moc líbí.
Shrnutí: Tady jsem tipoval Ardbegy, buď Uigeadail, nebo Corryvreckan, jde vidět, že jsem je dlouho nepil, zase vedle. Když jsem pil Uigeadail naslepo, tak jsem pro změnu hádal Bowmore. Mám je nějak pomotané. Jinak pro mě velký objev, hned jsem si u Petra zamluvil lahev, kvalita a ještě v litrovce, tomu nešlo odolat.
Body: 89

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: Nethar
WB
Aroma: Následovala hned po úspěchu Surfu. Tady je rašelina naopak cítit hned, Bowmore se nezapře, pěkně to rozbalí. Bohužel alkohol je fakt silný a to je na nos zbytečné leptání, která pro mě nemá jiný výsledek než zmaření očichávání. Prostě čichni si k hlíně a hoď to radši hned do sebe. Ještě jsem si zmínil rebarboru, ale to je v té alkoholové nakyslosti běžné.
Chuť: Jde to, no, nerozleptá vás to, ale já se přiznám, že bych radši tu Surfku ;-)
Dozvuk: Dlouhý, slušné Islay.
Shrnutí: To je pro tvrdší hochy, vidím to spíš na házení do sebe než na očichávání a dlouhé propátrávání vůně, je agresivní a nakyslá. Surf, Mariner, dvanáctka, osmnáctka,... všechno mi to chutná víc, ale je fakt, že hodně ;-)

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: Radek
WB   WOL
Aroma: Dehet... a po zaboření nosu do sklenice mi přestávaj fungovat čichové buňky (to vypadá nadějně).
Chuť: Drsná podoba Bowmore Cask Strength, sladkej dehet, sladká rašelina... postrádám hlínu. Na závěr hořká čokoláda.
Dozvuk: Chuťově kratší, rašple alkoholu v krku ale přetrvává poměrně dlouho.
Shrnutí: Dobrá Bowmore, ale Cask Strength mě osobně chutná víc.
Body: 85

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: Rescue
Aroma: Po předchozím ochutnání Surfu, je cítit, že se jedná o silnější "voltáž", je cítit rašelina, ale ne přehnaně, určitá nakyslost a sladkost, ale trošku i lihovitost…
Chuť: bez naředění: silná, dřevitá sladkost, rašelina. Po naředění slaádne a hutní.
Dozvuk: dlouhý, silný, "knedlík" v jícnu, po naředění se zjemňuje a "kulatí"
Shrnutí: Dobrá. Je to takový koncentrovaný Surf (berte s rezervou - ten podvečer to byl 7.vzorek :-). Myslím, že v budoucnu udělám ještě objektivnější přechutnání :D

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: zombice
WB   WOL
Aroma: Sladkokyselá, citrusy a pak teprv lehký, ale opravdu lehký kouř (??? asi mě fakt ten BenRiach odpálil rašelinné receptory :-) ) Jindy mi sudovky nevadí, ale tady je i trochu nepříjemně alkoholová.
Chuť: Ethanol útočí, jazyk vysychá a zachytává opět citrusy a už silnější kouř.
Dozvuk: Delší, suchý, kouř, citrusy.
Shrnutí: No tak přiznám bez okolků, že tohle mi až tak moc nesedlo. Co jsem si pamatoval tak starší [url=http://whisky.nethar.cz/forum/viewtopic.php?f=23&t=222]Bowmore Cask Strength[/url] mi moc chutnal a tohle bylo daleko za očekáváním. Neodsuzuju hned, dám mu určitě ještě šanci, protože jinak mám produkci Bowmoru velmi rád ;-)

Láhev: Bowmore 100 Degrees Proof
Autor: zyki
Aroma: bahnitá rašelina přislazená karamelem, alkohol je znát (pozitivně)
Chuť: rašelina, čokoláda na vaření
Dozvuk: rašelina se mírně posune směrem k medicíně (opravdu jen mírně), čokoládová stopa
Shrnutí: po ochutnání vzorku uvažuji o celé láhvi, porovnání s Bowmore CS mám obráceně, tato mi přijde taková zajímavější


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.