ZPĚT



Recenze:

Láhev: Springbank 12 yo Calvados Wood
Autor: Hunter
WB
Aroma: Ve vůni je calvados opravdu znát (psáno bezprostředně po ochutnávce Papidoux X.O. a Chateau du Breuil 15 yo). Štrůdl a trochu vůně typu zatuchlé dřevo.
Chuť: Štiplavá, suchá, zdá se až lehce nakouřená (Highland Park styl). Koření, dřevo, možná až nakyslá ovocnost.
Shrnutí: Ochutnána na Króčovo "Calvados eventu". Párováno se skotským sýrem Cheddar. Lépě mi tento Springbank chutnal, než voněl, v porovnání s pravými calvadosy byl pro mě nejlepší z ochutnané trojice.
Body: 84

Láhev: Springbank 12 yo Calvados Wood
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: Jablka (to asi nepřekvapí, dle spolučichačů to nebyla pouhá sugesce), nesmírně svěží, čerstvá a nasládlá.
Chuť: Dost sladký start, pak zostří.
Dozvuk: Mírná Springbank nakouřenost ani moc ne, spíš koření.
Shrnutí: Svěží, dobrý, netradiční, děkuji!

Láhev: Springbank 12 yo Calvados Wood
Autor: josé
WB
Aroma: je cítit síla alkoholu. sladká, svěží, ovocná, že by ta jablka?

po naředění zkrotne a dá více ovoce
Chuť: opět dá okusit svou sílu, sladká
Dozvuk: kořenitý. po polknutí vzadu na patře u mandlí takový zvláštní pocit, který mi calvados asociuje.
Shrnutí: po pravdě řečeno, bych staření právě po calvadosu naslepo nepoznal. když to vím, tak jako jo, může být. zajímavá kombinace, nicméně mě úplně nedostala.

Láhev: Springbank 12 yo Calvados Wood
Autor: joy
WB
Aroma: svěží, kvašená jablka, lehce štípe do nosu
Chuť: ze začátku sladká, pak koření - pepř, celkově výrazná a zajímavá chuť
Dozvuk: spíše dlouhý, kořeněný, pepř, mírně slaný a dubová? suchost
Shrnutí: Opět jsem byl mile překpapen. Zase mi tedy trošku vadila ta ostrost, ale to už je asi vlastnost všech Springbanků.

Láhev: Springbank 12 yo Calvados Wood
Autor: zyki
WB
Aroma: jablka, možná hrušky, čokoláda (jablečná studentská pečeť), je cítit mírně silnější alkohol
Chuť: sladký začátek, pak koření, skořice, muškátový oříšek, přechází k jemnější pepřovitostí, možná špetka soli, celkově výrazná chuť
Dozvuk: kořeněné ovoce se stopou hořké čokolády
Shrnutí: můj první Springbank, zachutnal, určitě časem okoštuju nějaký další, zrání v sudech po calvadosu vidím jako velmi zajímavé


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.