ZPĚT



Recenze:

Láhev: Bladnoch 1992 BR
Autor: Anonymous
Aroma: Lehčí, ale celkem výrazné. Trochu pichlavé. Citrusy, tráva, bílé víno, guma a nasládlý smetanový krém. Manželka v tom cítí siláž :shock: :D .
Chuť: Opět lehčí. Nasládlá se špetkou soli. Také lehce peprná. Hroznové bílé víno. Celkově řekl bych, vyvážená chuť. Při delším převalování je ostřejší a suchá.
Dozvuk: Tráva, hodně suché bílé víno. Docela dlouho a štiplavě doznívá. Na konci se opět decentně připomenou citrusy – grep, ale ne moc hořký.
Shrnutí: Zajímavá whisky. Jakoby to dozrávalo v sudu po bílém víně. Byl to druhý vzorek (po Auchentoshan Select) z nížiny, který jsem ochutnal a musím říct, že tuto oblast rád prozkoumám podrobněji. Má to něco do sebe.

Láhev: Bladnoch 1992 BR
Autor: Hunter
WB
Aroma: Je to vůně spíše lehčího typu, ale o to je ostřejší. Slupky z grepů, citrusovo-travnaté tóny, alkohol, trocha ředidla, dubu a snad i hořké čokolády.
Chuť: Chuť nečekaně nasládlá, ovocná, čokoládová. Máslové sušenky, květiny a med. V dochuti grep, nasládlé dřevo, krémová a travnatá. Krémovatí jako když si do některých whisky v sudové síle

přidáte pár kapek vody.
Shrnutí: Na ochutnávce Bratrstva rašeliny jsem hodnotil 83 bodů, ovšem s každým dalším přechutnáním jsem víc a víc spokojen, hlavně s chutí. Skóre se tak ustálilo na pěkných 85b.
Body: 85

Láhev: Bladnoch 1992 BR
Autor: Kiwi
Aroma: [u]Bez vody:[/u] Sladší, ovocnější, listí na podzim, trocha jehličí, jakoby to celé bylo obalené v čemsi co nedokážu pojmenovat, celkově méně výrazné, ale zajímavé

[u]5 kapek vody:[/u] Lehké, svěží, malinko ovocné (citrusy), ale vystupuje i alkohol
Chuť: [u]Bez vody:[/u] Nasládlá, maličko kouře, těžko se mi chytá, jednotlivé složky nejsou příliš výrazné

[u]5 kapek vody:[/u] Nevýrazná, trocha grepu a trávy
Dozvuk: [u]Bez vody:[/u] Středně dlouhý, dřevo, jehličí, maličké stopy nahořklosti (ale jen malinko), po nějaké době jakási vařená paprika či co

[u]5 kapek vody:[/u] Nahořklý, více jakoby udušený
Shrnutí: [u]Bez vody:[/u] Ne špatná, ale pro mě těžce chuťově uchopitelná, jiná než ty co jsem pil doteď

[u]5 kapek vody:[/u] S vodou méně dobrá kvůli snížení výraznosti chuti a nahořklému konci

Láhev: Bladnoch 1992 BR
Autor: Nethar
WB
Aroma: lehká, ovocná, jednoduchá, ale docela milá, po prvním polknutí pak přišla alkoholovitější a sladší
Chuť: sladká, ale i těch 46% je znát
Dozvuk: slabý intenzitou, sladkost, mírně nahořklý
Shrnutí: na VIII. degustaci Bratrstva rašeliny u mě předposlední místo, pil se mi lépe než Glenturret, ale nějak extra neoslnil


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.