ZPĚT



Recenze:

Láhev: Kilkerran 9 yo Bourbon Wood - Work in Progress 5
Autor: Marvin
Aroma: Kůže, bylinky.
Chuť: Výrazná, smetana, vanilkové rohlíčky, pak slanost.
Dozvuk: Slano-hořký, bylinkový, celkem dlouhý.
Shrnutí: Zajímavá, atypická, dost dobrá. Poznámky z Whisky Festivalu 2014.

Láhev: Kilkerran 9 yo Bourbon Wood - Work in Progress 5
Autor: Nethar
WB
Aroma: Dřevitě citrónové, jemně zakouřené. Ovoce a želé bonbóny se tu prolínají s nějakou jemnější hlínou, takový navoněný umírněný Bowmore. Nic nejde do extrémů, pěkně uvolněná, pohodová vůně.
Chuť: Sládne, přidává na rašelině v olejovitě hliněném stylu, nějaká ostrost na sebe nechává dlouho čekat, nic moc výrazného nepřijde.
Dozvuk: Po polknutí na jednu stranu motorová rašelina, na stranu druhou je dost přehlušena sladkostí, prostě sladká hlína, až mi ta kombinace úplně nesedí.
Shrnutí: Dobrá whisky. Když si pročítám recenze trojky a čtyřky od sandridera a Rescua, těžko se mi to srovnává, když máme chuťové buňky každý trochu jinde, nicméně v popisu se shodujeme napříč všemi verzemi, co je možná trochu jiné, jsou intenzity. Tahle proti předchozím zdá se udržuje nasládlý styl, možná přidává více rašeliny a ubírá nějakou hořkost a ostrost v chuti, možná se to celkově zjemňuje, to by chtělo srovnat jednu vůči druhé přímo. Uvidíme, kam to půjde dál, máme devět let, už to asi nebude dlouho trvat. Když to ta rašelina dotáhne před sladkost, ale zároveň ji neutluče a nechá se doplnit, může to být zajímavé.

Láhev: Kilkerran 9 yo Bourbon Wood - Work in Progress 5
Autor: sandrider
Aroma: nakyslá vůně, mořský vzduch - prostě typický Springbank (tedy alespoň 10 yo), jablka (možná cider), lak, tohle já můžu :)
Chuť: nejprve sladkost pomerančů, vzápětí celkem slušná porce rašeliny, taky citróny, trocha pepře
Dozvuk: dlouhý, kouř, lehce citróny
Shrnutí: Výrazná a velmi dobrá whisky, celkem jasný Campbelltown. Do mého vkusu se trefila, od koupě lahve mě (zatím) odrazuje jen to, že příští rok bude další stáčení, dost možná lepší a mám už na nějakou dobu dopředu vybráno


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.