ZPĚT



Recenze:

Láhev: Glen Scotia 10 yo
Autor: Marvin
Aroma: Květiny, ředidlo, trochu nahnilé ovoce.
Chuť: Není tak sladká jako vůně, slad, trochu soli.
Dozvuk: Střední délka.
Shrnutí: Není moc výrazná, lehká.

Láhev: Glen Scotia 10 yo
Autor: Sid
WB
Aroma: jemna ovocna vona, med, trochu jablko, jemna vona kamiliek
Chuť: ovocna - kiwi?, jablko, med, hruska, vanilka
Dozvuk: trochu ostry v krku, jemne olejovy, trvajuci prijemna ovocna chut nakonci
Shrnutí: Kedze o Cambeltown whisky sa vela hovori a pise chcel som skusit nejakeho zastupcu. Zostal som prijemne prekvapeny prijemnou a jemnou chutou pripominajucu mi viac whisky zo Speyside. Velmi prijemne piti na vecer, lahka jemna whisky (snad nie som moc ovplyvneni raselinou, ze mi pride vsetko ostatne jemne a lahke ;-) )

Láhev: Glen Scotia 10 yo
Autor: spyna
WB
Aroma: Ovocně sladká vůně s trochou soli, trávy a alkoholového odéru. Přes docela sladký začátek působí poměrně lehce, je v ní podle mě znát, že je mladší, ty vůně jsou ještě takové neusazené nevyrovnané, navzájem se překřikující, ale není to nijak zvlášť rušivé. Vůně je to pěkná, ale nijak ohromující. Když se zaměřím na znaky sudu od burbonu, tak je objevuji právě v oné alkoholovosti, jinak tam příliš vanilkových tónů necítím. Po lehkém vyvonění se začíná více prosazovat slanost a trávové tóny přecházejí do slámova (nicméně ta ovocnost tam na začátku stále je)
Chuť: Řekl bych, že celkem odpovídá vůni, sladká ovocnost (ale to ovoce je takové nenásilné) přidávající závany soli a trávy. Navíc přidává trochu dřevěných tónů a pálivosti. Pálivost bez výrazného kořenitého charakteru - šlo by snad přirovnat k bílému pepři (ale není to přesné, spíš je to takový ten charakter téměř „bezchuťové pálivosti“, kterou bílí pepř přidá do jídla).
Dozvuk: Jde ve stopách chuti, v první fázi krátký naval pálivosti, následuje nával sladkého dřeva a pak dlouze sladce doznívá s postupným lehkým vysycháním do sladka.
Shrnutí: Jedná se o poměrně lehkou, ovšem nikoli jemnou whisky (jako např. Auchentoshan 12). Naopak je i poměrně ostrá, ale všechny vůně a chutě jsou takové méně výrazné, jakoby ještě nevykrystalizované. Pár let v sudu by jim asi ještě prospělo. Každopádně zajímavé seznámení s druhou palírnou oblasti Campbeltown. Stejně jako u Springbanku se i tady určitě v budoucnu rád seznámím s dalšími prospekty této palírny.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.