ZPĚT



Recenze:

Láhev: Laphroaig An Cuan Mòr
Autor: Cyra
Aroma: Podobně jako u PX cítím penicilin, ale zde je mnohem více kouře, soli a dřeva. Dále ovoce - pomeranče, jablka a trochu banán. Také čokoláda a káva.
Chuť: Sladko-slaná, hutná. Kouřová, medicínská i pepřová, ale přitom zaoblená.
Dozvuk: Porce sladkého kouře, mořských řas, soli a jódu. Příjemné dřevo a káva.
Shrnutí: Vyvážený a výborný Laphroaig. Převalují se tam různé vrstvy a přitom vše působí krásně kompaktně a spojitě. Cena je už horší.

Láhev: Laphroaig An Cuan Mòr
Autor: Hunter
WB
Aroma: Štiplavější, ostrá, jódově medicínská nálož. Vůně je příjemně pichlavá, s trochou hlinité zemitosti.
Chuť: Klasicky sladko-slaná, kouřová chuť, s mořskou slaností. V dochuti mecidínskost ustupuje.
Shrnutí: Další z řady velmi solidních Laphroaigů. Ochutnána na Whiskyfestivalu 2014.
Body: 87

Láhev: Laphroaig An Cuan Mòr
Autor: Marvin
Aroma: Káva, kouř, minerální.
Chuť: Výrazná, neslazená bílá káva, karamel.
Dozvuk: Dlouhý závěr, příjemný. Trochu hořkosti a připáleného karamelu, pak opět vystoupí rašelina.
Shrnutí: Slušný Laphroaig, ovšem za neslušnou cenu.

Láhev: Laphroaig An Cuan Mòr
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: Ve vůni jsou si s desítkou hodně blízcí. Typické dezinfekční aroma. Desítka je snad více citrusově nakyslá, An Cuan Mòr je spíše mírně nasládlý, jako byste do těch hektolitrů jódu zamíchali lžičku medu. Je tam i docela dobře cítit vanilka.
Chuť: V chuti samozřejmě o něco drsnější než desítka (48 > 40) a tím ji poraží, ačkoliv je krásná hladká smetanová, ACM má větší šmrnc. Ale zatímco 10 mi dnes přijde docela nasládlá, ACM je megapříděl soli.
Dozvuk: Velmi dlouhý, Laphroaigový, slaný, se správnou špetkou dřevíčka.
Shrnutí: Výborný Laphroaig. Asi záleží na momentální náladě, ale dnes mi zachutnal a řadím si ho tedy i výše než desítku. Bohužel vzhledem k ceně to láhev do mé sbírky nebude, ale to nevadí, já myslím, že to s tou desítkou docela dobře zvládnu :-)

Láhev: Laphroaig An Cuan Mòr
Autor: xenopus
WB
Aroma: Intenzivní, příjemně smradlavé. Minerální (jako byste měli na dně lžičku křemeliny), slané, jód, dřevěné uhlíky, slad upozaděn.
Chuť: Překvapivě hladká, středně šťavnatá. Samozřejmě rašelina, slanost, šalvěj a pepř.
Dozvuk: Dlouhý, slaný a spíš sušší. Kouř, dřevěný popel, zelená jablka.
Shrnutí: Po začátku jsem tomuto Laphroaigu nemohl hned přijít na chuť, ale když jsem si do něj začal přidávat pár kapek vody, tak mě začal bavit - v chuti je posun k lepšímu markantní. Srovnám-li to po paměti s desítkou, tak tvrdím, že je to charakterem Laphroaig (však neříkám, že bych ho naslepo poznal), jen o co méně je jódový, o to více je slaný. An Cuan Mòr znamená velký oceán, no, trefné.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.