ZPĚT



Recenze:

Láhev: James E. Pepper 1776 Straight Rye
Autor: Hunter
WB
Aroma: Ostře laková se spoustou kůže, med, vanilka a něco nad tím, co mi nejvíc připomíná lák od okurek s koprem.
Chuť: Pikantní, štiplavá, dřevitá, laková, kožená chuť s hřejivou, medově dřevitou dochutí.
Shrnutí: Tohle není špatné pití, srovnatelné s Rittenhouse Rye, jen o trochu víc se mi kdysi líbil Sazerac Rye.

Za vzorek děkuji josému.
Body: 83

Láhev: James E. Pepper 1776 Straight Rye
Autor: Nethar
WB
Aroma: Sladké, výrazné, vanilkové, nikoliv umělohmotné. Okamžitě mi naskakují vzpomínky na můj Sazerac, který už dávno padl za vlast.
Chuť: Když ho podržíte déle, tak samozřejmě zaštípe, ale jinak je na 50% překvapivě jemná.
Dozvuk: Dlouhý, žitný, hořce vanilkový.
Shrnutí: Amerika není většinou můj šálek whiskey, ale v kombinaci s dobrým jídlem a vzpomínkami na Sazerac jsem si na této žitné pochutnal a dokážu si představit, že jednu (více ne ;-)) takovou láhev mám doma a občas si z ní naleju. Ochutnáno na 1. Hradecké degustaci, díky josé!

Láhev: James E. Pepper 1776 Straight Rye
Autor: josé
WB
Aroma: silné, intenzivní, ale ne lihovostí jako hloubkou vůně. originální. vanilkově sladká, med, kůže, až do rumova. se záblesky kanagonu. dřevo.

po naředění zjemní, více obilí, stále sladké, piliny ze syrového dřeva (b.2/3)
Chuť: hladká, sladká, obilná. pak začně rozehřívat jazyk. pikantní. karamel, dubová, trochu kyselá.

po naředění maličko hořčejší (b.1/4)
Dozvuk: hladký, vysychající. čokoláda, nespálený tabák. největší proměna přijde tak po dvou minutách. chuťové pohárky se vzpamatují a silně se objeví hlína. zvláštní zemitost, zatuchlé zrní, žitné plevy (b.1/2)
Shrnutí: moje první setkání s čistě žitnou whiskey. byl to nákup naslepo a velice nečekaný zážitek. silná vůně a ten překvapivý dozvuk. mimo mé aromatické a chuťové zkušenosti (b.1/1)
Body: 5

Láhev: James E. Pepper 1776 Straight Rye
Autor: salam15
Aroma: Sladké, velice sladké, ale přitom výrazné. Voní to úplně jako Montbazillac (sladké bílé víno z oblasti Bergerac dělané z botrytických hroznů - velice podobné Sauternes, ale asi tak dvakrát levnější). Montbazillac já miluji, takže jsem velmi spokojen. Na konci se objeví umělá vůně, která mi nejvíc připomínala barvy na letadlo, ale Josého postřeh o kanagonu je asi trefnější
Chuť: Opět Monbazillac a umělost. Umělost je to ale pěkná, chutná. Je výrazně cítit alkohol (aby ne, když to má 50 procent) a pepř. Prostě vás na konci řeže do jazyku.
Dozvuk: Dlouhý a ostrý. Jak jste pořezaný, tak to vám ještě pěkně dlouho vydrží
Shrnutí: Ochutnáno na 1. HK degustaci. Je to má první žitná vůbec. Překvapivě sladká, dezertní whisky, která je ale zároveň tak ostrá, že Vás pořeže.



Ve srovnání s ostatními whiskami chutnanými na akci jednoznačně vyhrává svou výrazností a peprností. Celkem vážně uvažuji o lahvi.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.