ZPĚT



Recenze:

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: Hunter
WB
Aroma: Plná, hutná vůně, působí hřejivě. Čokoláda, hodně skořice, pomerančová marmeláda, kůže. Kořenitě nasládlá. S vodou krémovatí, zjemní a sládne.
Chuť: Plná, silná, suchá a hřejivá chuť. S vodou se nám teprve rozvíjí, zesládne, pak přichází brutální příval sladké kořenitosti (paráda), která dlouho odeznívá.
Shrnutí: Stejně jako Portonova je to špičková whisky. Vybírat kandidáty do Whisky roku 2014 v kategorii Zbytek světa bude pro mě letos snadné. Měl jsem vzorek dovezený z whiskyfestivalu.

A na závěr, jako perličku si přečtěte, co o ní píše Dios:

"Nový koncept od Amrut. Duch na pokročilé Sherry zrálo astarts život v mixu ex-bourbonu a panenských dubových sudech. To je pak převedena na sherry sudech po dobu

před návratem do bourbonu sudů dokončit jeho zrání. Došlo obrovský rozruch o tom, a máme jen malý příděl."
Body: 91

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: J.K.Ch
Aroma: Výrazná vůně, čerstvé citrusy, koření, kandované pomeranče, staré sherry, vlašské ořechy a muškátový oříšek.
Chuť: Sladká, ale suchá, čokoládové ovocná, kořenita, sherry tóny. Je tam toho spoustu dá se s tím vyhrát. S dobou v otevřené láhvi se trochu usadila a zvýraznili se se hutnější tóny nebo možná polevila citrusovitost a svěžest.
Dozvuk: Verjus, propolis, sherry a ořechy je silně kořenitý sucho sladký možná trochu zbytečně dřevitý.
Shrnutí: Skvělý zážitek. Za mě nejlepší cenově dostupný Amrut. Určitě si ještě láhev pořídím.

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: Kobalt
WB
Aroma: Silná a hutná, suší, alkohol je skrytý (poznáte ho spíše podle následků na nos), vlašské ořechy, pryskyřičné dřevo, starý tuhý med, vosk, zatuchlé ovoce, kandované ovoce, těžší víno. Skrytě sladká.
Chuť: Silná a perlivá, sladce ovocná, dřevo a hořká čokoláda, med, vinný mošt, ovocná šťáva.
Dozvuk: Výrazný a silný, med a plástve, pryskyřičné dřevo, sladký a zatuchlý, vinná šťáva, staré dřevo a hořká čokoláda, ovoce které rychle zmizí, vrátí se ořechy.
Shrnutí: Výrazná a prostě výborná, na sílu alkoholu opravdu jemná.

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: Nethar
WB
Aroma: Kořenitá, oříškové sherry, trochu ovoce, citrony.
Dozvuk: I ty Mrute! Na úvod mám napsáno "hnus". Strašně smradlavý dozvuk, to nejsou olomoucké tvarůžky, to je fakt takové umělohmotné, zkažené ovoce, nesedí mi to a nebaví mě v tom moc víc pátrat.
Shrnutí: Jsem si vědom, že tady jdu proti proudu, ale obecně mám Amrut rád, o to jsem byl smutnější u této lahve, protože jsem čekal víc. Nesedla mi, ať už je důvod jakýkoliv, takové fakt divně zatuchlé, smradlavé skoro bych řekl, velmi nepříjemný puch (ne snad ani na nos, jako spíš až po polknutí). Säntis byla divná whisky, ale dobře, prostě to je obskurně nakouřené, budiž, Laphroaig mi zpočátku taky vůbec nechutnal. Tohle je ale fakt nepříjemný puch, na který si zvykat určitě nechci. Po přečtení pár recenzí na WhiskyBase čtu opakovaně "sulphur", "sulphoric wood", "if you're sensitieve for sulfur bewar", to by dávalo sirný smysl... takže jsem na to asi bohužel citlivý a alergický.

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: josé
WB
Aroma: opět štiplavější. ke sladkosti se přidává suchá dřevitost, rozinky, skoro až do koňakova (b.2/3)
Chuť: více dřevitá než Portonova. pikantní sudovka. nakyslejší hrozny

po naředění beze změny (b.2/4)
Dozvuk: hřejivý a hlavně kakaový. k tomu svěží ovoce a pak sladší dřevo (b.1/2)
Shrnutí: starter festivalového sobotního rána po indicku. souběžně porovnán se sourozencem Portonovou s vyrovnaným výsledkem. u obou po chvíli ve sklence mizí ovocná složka ve vůni. tedy vonět rychle. (b.0/1)
Body: 5

Láhev: Amrut Intermediate
Autor: sandrider
Aroma: výrazná, silná vůně, ve které převládá ovoce - pomeranč, švestka, třešeň a koření - hlavně zázvor
Chuť: sladká, opět ovoce, koření - skořice, lehce hořká čokoláda
Dozvuk: dlouhý, opět zázvor, citrusy, lehce ale příjemně hořkne
Shrnutí: Výborná whisky, na to, že má přes 57 % je relativně jemná (mám to takhle v poznámkách :)). Chvílemi trochu připomíná Abunadh (ten už moc jemný není ;) ). Jak už psal Hunter, je dražší, ale cena je vzhledem ke kvalitě ospravedlnitelná. Na zahrničních eshopech zatím k dostání


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.