ZPĚT



Recenze:

Láhev: Bulleit Rye
Autor: Anonymous
Aroma: Hodně zvláštní. Jak píše Hunter – lák od okurek. U mě konkrétně dominuje kopr, který je většinou součástí láku :) . Dále také nugát a kokos. Až se trochu bojím napít, je to fakt nezvyklé aroma.
Chuť: V chuti už působí celkem normálně. Je to hladké přitom kořeněné. Oříšky a capucino.
Dozvuk: Dřevíčko, koření, ale příjemně zjemňuje do smetany a nasládlosti. Mandlový krém a kokos, který vystoupí hlavně s vodou. Dozvuk je celkem dlouhý a příjemný.
Shrnutí: Jelikož jsem v poslední době zkoušel nějakou tu Ameriku, hlavně bourbony, lákala mě i žitná. Je to rozhodně zajímavá zkušenost, ale věřím, že hodně lidem by to vůbec nesedlo.

Láhev: Bulleit Rye
Autor: Hunter
WB
Aroma: Broušená kůže, laková vůně, skořicově nasládlá, kakao a zase mírně lák od okurek (píšu zase, protože jsem ho cítil i u J.E.Pepper 1776 rye) olejnatost ořechů, citrusy, žužu a pomerančová šťáva. Celkově působí vůně ostře kořenitě a nasládle.
Chuť: Uhlazená, s občasným problesknutím štiplavosti, dále čokoláda, nasládlé dřevo. Medově peprná dochuť, tohle je fajn.
Shrnutí: Měl jsem velký vzorek od Cyry (díky kámo!) a jsem opět příjemně překvapen. Doporučuju znovu nejen Króčovi k ochutnání. :-) Není to tak dlouho, co jsem nad US produkcí zlomil po sérii neúspěchů hůl a pak se najednou objevila série bourbonů a žitných mým chuťovým i čichovým buňkám lahodících, tři jsem nominoval do Whisky roku 2015, tuhle už mám do žebříčku na další ročník. Milé překvápka mám rád.
Body: 85

Láhev: Bulleit Rye
Autor: buddha.ps
Aroma: sladké, zvláštne - žuvačka Pedro, "žužu", jahodová/čerešňová bublanina, po chvíli je cítiť decentne lak a mokrú kožu
Chuť: sladká ale už nie tak zvláštna - vanilka, "žužu" a potom dubové drevo
Dozvuk: krátky, ostrý a príjemný
Shrnutí: moja prvá žitná, aroma je dosť zvláštna a vyvolala silný dojem pobytu na jarmoku pri stánku s cukrovinkami; v chuti tá sladkosť postupne ustupuje poctivému drevu a koniec je v najlepších dubových tradíciách "ohnivej vody" (teda žiadna lacná liehovosť). Pitie je to celkovo veľmi príjemné, ale zatiaľ naďalej dávam prednosť nejakému dobrému bourbonu; ovšem recidíva k žitnej k overeniu dojmov je časom istá ( asi Sazerac, pretože ich "kukurica" - teda Buffalo Trace - bol skvelý)

Láhev: Bulleit Rye
Autor: lalos
WB
Aroma: Lehká, ovocná. Vanilka a třešňový kompot. Kokos, lehce nevýrazná, spíše do bourbonu než režné.
Chuť: Lehčí, hodně dobře pitelná. Tipoval bych skoro i pod 40%. Šťáva z kompotu, opět vanilka, dřevo plus nějaké to koření jako badyán a hřebíček.
Dozvuk: Středně dlouhý, lehký a sladký. Smetanový. Lehký vliv dřeva bez hořkosti. Vaječný likér.
Shrnutí: Velmi dobře pitelná režná. Nenáročná. V porovnání s Rittenhouse Rye slabá, lehoučká. Je dost typově podobná Bulleit Bourbonu, nicméně trošku sušší, méně sladká.

Láhev: Bulleit Rye
Autor: lalos
WB
Aroma: Štiplavá, nakyslá, nakládané okurky, korek, jablečné bonbony
Chuť: Sladká, trochu vodová, nahořklá, lák z okurek
Dozvuk: Sladký, kratší, nasmrádlý, okurkový.
Shrnutí: Kdysi jsem měl lahev, takto si ji ale nepamatuju. Jako že to nebyla výrazná bomba to jo, ale teď tam mám všude okurkový lák. Ale pitelné to je.

Láhev: Bulleit Rye
Autor: tornado
Aroma: Nezvyklé, zvláštní, ale příjemné. Olejová syntetičnost lehce podbarvená vínovou sladko kyselostí a lákem od okurek. Po odstání se výrazně nezmění.
Chuť: Opět zvláštní, suchá. Náznak kopru, třešně a syntetičnost.
Dozvuk: Pozvolna doznívá chuť a objeví se stopa po opáleném dřevu.
Shrnutí: Zajímavý kousek. Ochutnávky nelituji, ale lahev doma nemusím mít.

Láhev: Bulleit Rye
Autor: zyki
WB
Aroma: třešňové květy, zralé třešně chrupky, lak nebo ředidlo
Chuť: sladký začátek, následuje koření (muškátový oříšek, koriandr)
Dozvuk: kombinace nasládlé lakovitosti a koření
Shrnutí: velmi příjemná žitná


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.