ZPĚT



Recenze:

Láhev: Ben Nevis 10 yo
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: velmi výrazná, sladká, určitě v lepší polovině večera
Chuť: zase docela dost kořenitá, ale ne hořká
Dozvuk: střední až dlouhý, příjemný, nasládlý
Shrnutí: Povedený kousek, od Ben Nevis jsem čekal horší výkon. Přechutnáto omylem na WF2017: Překvapení, v chuti hlavně výrazný. Sherry tóny, těžký hutný dobrý.

Láhev: Ben Nevis 10 yo
Autor: Radek
WB   WOL
Aroma: Lipo Liberec, ta vůně je tak cukrově sladká, až se lekám chuti.
Chuť: Tak cukr tam teda je, to jo, ale neni to tak strašný jak slibuje vůně. Cukrová sladkost jen přejede přes špičku jazyka a přenechá prostor citrusům..... jo citron, ale sladkej.
Dozvuk: Sladce citronový.
Shrnutí: Je to dobrý, po láhvi se sice nepoženu, ale tahle whisky je svá.
Body: 82

Láhev: Ben Nevis 10 yo
Autor: josé
WB
Aroma: po prvním přičuchnutí mě vyděsila. po vydýchání je fajn. slad, jemné dřevo A.O., banán, vanilka, tabák. lehounce jablka a maliny. bez lihovosti. fajn (b.2/3)
Chuť: sladší. pikantně kořenitá až štiplavá (v dobrém). grepově nahořklá. (b.1+/4)
Dozvuk: kořenitá dřevitost, seno. nasládlý. (b.1/2)
Shrnutí: jednodušší. (b.0/1)

Láhev: Ben Nevis 10 yo
Autor: joy
WB
Aroma: sladce medová, pak se objevuje kořenitá štiplavost, slad a po odvětrání pomeranče v medu a ořechy
Chuť: sladkost, která je tedy mnohem umírněnější než ve vůni, koření, slad a květiny
Dozvuk: sladce medový, kořeněný, sladový s citrusy
Shrnutí: Není to špatná whisky, ale za tu cenu je lepší se poohlédnout po něčem jiném ve stejné cenové hladině (teda i nižší)

Láhev: Ben Nevis 10 yo
Autor: lalos
WB
Aroma: Sušší, minerální. Pomeranče, skořice, tabákové listy, popelníček
Chuť: Sladká, čokoládová, koření, opálený sud, vanilka. Slad a mokrá hlína.
Dozvuk: Střední, sladký, sladový. Není hořký.
Shrnutí: Vůbec to není zlá whisky. Dokonce mi je docela sympatická. Mám rád Oban, tady nejsme daleko. Seznamovací panák hodně potěšil, když narazím na lahev, tak ji pravděpodobně vezmu, i proto, že mám doma z této palírny blended malt Glencoe, která mi taky dost chutná.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.