ZPĚT



Recenze:

Láhev: Tomatin 12 yo Cuatro Series - Pedro Ximenez
Autor: Hunter
WB
Aroma: Rozinky, znatelný dotek sladkého sherry. Vůně je to líbivá, svěží, až peprmintová, na pozadí ořechová.
Chuť: Lahodná sherry chuť, nasládlá i suchá zároveň, med, topinky. Kořenitý šmrnc. Velmi šťavnatá.
Shrnutí: Můj první ochutnaný Tomatin vůbec a hned jsem si skvěle pošmáknul, tohle mi prostě báječně sedlo. Chtěl bych celou lahev.
Body: 88

Láhev: Tomatin 12 yo Cuatro Series - Pedro Ximenez
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: krásná bohatá vůně, sladká, přezrálé ovoce, moc se mi líbí
Chuť: na 46 mi přišla docela dost ostrá
Shrnutí: Ze stejných důvodů jako píše Hunter (aneb "čas prchá jak mrcha") jsem na WF sáhl po jedné ze série a to zcela nepřekvapivě po PX ;-) Já už těch Tomatinů v životě pár měl, tohle byl z nich pátý a řekl bych nejlepší. Na láhev to ale nebude, fronta je dlouhá a nabitá skvělými whiskami. Určitě ho ale taky vyzkoušejte, stojí za to. A vůbec celá ta myšlenka vzít úplně stejnou whisky a odlišit ji jenom závěrečným finišem je chvályhodná.

Láhev: Tomatin 12 yo Cuatro Series - Pedro Ximenez
Autor: josé
WB
Aroma: hodně sladké, sladké víno, hruškové křížaly, koláč. hřejivé, jemné, skořice, vanilka. (b.1+/3)
Chuť: sladší, akorát dřevěná, perlivá, jehličková. tmavá čokoláda, hladká. marmeláda zahradní směs. (b.3/4)
Dozvuk: odeznívá chuť. dřevo, čokoláda, koření karamel. sládne, hrozinky. (b.1/2)
Shrnutí: slepý čtyřtest. všechno si podobné whisky. ve vůni slabší, utlumené. v chuti silnější, zázvorově pálivé - 50%? sladové, čokoládové. pohodově pitelné. od každé bych si dokázal představit lahvinku. marně vzpomínám, co jsem si to na posledním whiskyfestivalu navzorkoval. nějaké Tomatiny? jistě sudy po bourbonu a pak asi nějaké vínové finishe. takhle vedle sebe super test. rozdílné finishe jsou patrné, ale nijak extra výrazně. vědět je a přiřazovat podle chutí, troufám si tvrdit, že bych přiřadil jen PX. pak by to byla loterie. jednotlivé druhy sherry nemám moc zvládnuté. výsledné pořadí 1.Manzanilla (A3 CH1), 2.PX (A2 CH2), 3.Fino (A1 CH3), 4.Oloroso (A4 CH4). (b.0/1)


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.