ZPĚT



Recenze:

Láhev: BenRiach 18 yo Latada
Autor: Hunter
WB
Aroma: Kiwi, angrešt, nádherně ovocná vůně s decentní rašelinou, která vůni dodává další dimenzi. Bohatá, vrstevnatá. Objevil jsem i citróny a mentol.
Chuť: Těžce ovocná, nasládlá s až brutálně výraznou rašelinou. Sladká, štiplavá na jazyku, přidává se trocha slanosti uzeného masa a postupně přebírá nadvládu nakouřenost.
Shrnutí: Ochutnána na Whiskyfestivalu 2016. Parádní whisky, velmi zaujala.
Body: 92

Láhev: BenRiach 18 yo Latada
Autor: OldStyle
WB
Aroma: silný kouř, rašelina, pocitově jako hořká čokoláda s višněmi v alkoholu a vykukuje nakysle šťavnaté kiwi
Chuť:
rašelinka není klíčový vjem, ale pojivo, ovocnost se prolíná s kořenitostí, angrešt (kiwi), kokosový olej, dřevitý kouř jemnější než slibovala vůně - není to chuťový cíl, ale prostředek na usmíření protimluv ostatních složek (sladko-kyselo, hořko-sladovo), pojí složky, které se přelévají a vrací, pocitově sirup z ovoce protékající ústy, můžeme cítit opakující se vlny, geniální propojení delší doby zrání v americkém bílém dubu po madeiře s vyšším obsahem alkoholu, které vede k vyhlazení agresivity peated sladu
Dozvuk:
mooc sofistikovany, mizí višen, zesiluje kiwi, opět opakování, pak přechází do uklidňující kouřové dýmky míru (suchý kouř) a pripomina, ze se nam to nezdalo. Zbude suchá cigareta a spousta kouře v prázdné sklínce. Velmi povedená !

Láhev: BenRiach 18 yo Latada
Autor: xenopus
WB
Aroma: Lehce kouřové, spíš dřevěně než čistý kouř rašeliny. Kulaté, vyzrálé, vcelku jemné. Chvílemi černý pepř, červená jablka, pečený čaj, lehounce čistého uhlí a nějaké umělosti.
Chuť: Vyhlazená, žádná štiplavost dřeva nebo tak. Pokračuje plně v aromatu, dobrý. Navíc špetka anýzu.
Dozvuk: Šťavnatý, perfektně vyvážená sladkost s kouřem. Opět pečené jablko, překryté karamelem, vaječný likér, trocha lehčího tabákového kouře a bohužel stopa gumy.
Shrnutí: Pití skutečně na úrovni. Vyhlazená, charakterní, škoda gumovosti v dozvuku.

Láhev: BenRiach 18 yo Latada
Autor: zyki
WB
Aroma: svěží, bílé hrozny, ananas, kdoule, rašelina, která působí lakovým dojmem
Chuť: rašelina zesílí a je o něco kouřovější, ovocnost je střídána kořenitou ostrostí
Dozvuk: rašelina (studený cigaretový kouř), trochu hořké čokolády
Shrnutí: jedna ze třech nejlepších, co jsem letos ochutnal (další dvě také BenRiach)


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.