ZPĚT



Recenze:

Láhev: Kilkerran Work In Progress 6
Autor: Hunter
WB
Aroma: Sherry, mléčná čokoláda, trochu "pop music", myšleno v dobrém, to jest že je pouťově výrazná, s cukrovou vatou a žužu. Dále je sladce dřevitá, koření, v pozadí se ukrývá kořenová zelenina, štiplavost.
Chuť: Sladká, uhlazená, veskrze příjemná až hebká (to mají mazlíčci rádi), nejsladší z ochutnaných na X. degu BR. Mléčná čokoláda, těžší ovoce. Jo, tenhle styl se mi hodně líbí. Přitom v dochuti má grády, pikantně zaštípe. Nad tím vším se vznáší sladký sherry šmrnc, šťavnatost a jako tečka pak v dozvuku závan vyuzenosti.
Shrnutí: Poprvé jsme ji společně s "bratry" ochutnali během naší degustace na podzim 2015 v HK. Líbila se mi už tam, doma jsem pak s odstupem času přechutnal dovezený vzorek a hodnocení, stejně jako u Tullibardine, zvedl. Bohatá , barvitá, zajímavá. Króča měl šťastnou ruku při výběru obou lahví.
Body: 88

Láhev: Kilkerran Work In Progress 6
Autor: Króča
WB
Aroma: na první dojem obuvnictví.. to ale záhy zmizelo a vůně se stala spíše zemitější s vřesovým a rašelinným nádechem.. časem se přidala lehká ovocnost připomínající snad angrešt
Chuť: pikantní sladkost s příjemným dřevem a lehkou rašelinou
Dozvuk: rašeliný s trochou uhlí, postupně se přidává smetanová čoko a ždibec marshellow
Shrnutí: jo tady jsem si fakt pošmáknul.. vůně je pro mne typický Cambeltown pěkně šmrcnutý tou ovocností..tahle whisky mne prostě bavila od začátku až do konce..bohužel v láhvi rychle ubývá..na degu jsem ji vůči ostatním udělil 87 bodů a druhé místo.. po pečlivém přechutnání doma ji s čistým svědomím jeden bodík přidávám ;)
Body: 88

Láhev: Kilkerran Work In Progress 6
Autor: Nethar
WB
Aroma: Mix ovocné svěžesti, až nakyslé, a gumové rašeliny. Uhelno-olejnatě-dílenská. Už ve vůni ostrá, štiplavá, ačkoliv šla na oficiální degustaci taky po nějakých 46 %, tak tady to je víc neotesané. Při přechutnávce výrazně víc rašelinná než jak působila na oficiální degustaci.
Chuť: Kořenitá, pepřová, tady už je víc nasládlá než ve vůni.
Dozvuk: Kouřový dozvuk, olejová rašelina. Dlouze doznívá.
Shrnutí: Trochu mi možná připomíná jednu mladou Glen Scotiu, kterou jsem kdysi měl láhev, taky taková svěže nakyslá rašelina. A až teď když před odesláním čtu Króčovu recenzi, tak si uvědomuju, že to je vlastně oboje Campbeltown, tak třeba na tom něco je. Působí na mě jako trochu nevycválanej spratek, co neví, kam by dřív skočil, ale je to chutný spratek.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.