ZPĚT



Recenze:

Láhev: GAS Familia Spišská Borovička s Horcom Original Kosher
Autor: tornado
Aroma: Nepříliš výrazné, lehce citrusové a nepatrně anýzu.
Chuť: Když jsem ji ochutnal poprvé, ucítil jsem velmi zvláštní kombinaci jalovce a jakési karamelově kávové chuti. Dohromady to spolu ale nešlo. Místo toho, aby se obě dominantní chuti doplňovali, tak šli zcela proti sobě a celkový dojem byl velmi špatný. Po několika pokus byla láhev uložena stranou a teprve po třech měsících jsem našel odvahu se k ní vrátit. Po ochutnáni se dostavilo překvapení. Měl jsem pocit, že piju zcela jiný destilát. Karamelově kávová chuť se ztratila a objevili se náznaky anýzu a lékořice. Spolu s lehkou sladkostí jalovce vytváří příjemnou harmonii.
Dozvuk: Na jazyku trochu zahřeje. V chuti pak pozvolna doznívá sladká lékořice, nepatrně citrusové kyselosti a v úplném konci i trochu hořkosti.
Shrnutí: Můj první dojem byl velmi špatný. Po několika pokusech s výsledkem "to se nedá", jsem láhev na tři měsíce odložil. Další ochutnávka dopadla nad očekávání dobře. Není to žádný zázrak, ale z nepitelného patoku se stala celkem zajímavě ochucená borovička. Věřím, že při použití kvalitního základu, kde by odpadla nutnost doslazovat cukrem, by celkový dojem byl ještě znatelně lepší.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.