ZPĚT



Recenze:

Láhev: The Botanist Islay Dry Gin 22
Autor: lalos
Aroma: Osvěžující štiplavé aroma. Sladký jalovec, lékořice, čerstvě nastrouhaný křen.
Chuť: Sladce pikantní, mladé smrčkové jehličí, skořice s medem, vánoční stromeček.
Dozvuk: Lékořice, hořkost citrusů, v závěru lehce suchá trpkost.
Shrnutí: Můj první prémiový gin, a musím říct, že mi fakt chutnal. Tím, jak je v něm poměrně dost ingrediencí, nic z něj extra nevystupuje a zařadil bych ho ke klasickým ginům s dominancí jalovce. Po flašce se zaprášilo docela rychle.

Láhev: The Botanist Islay Dry Gin 22
Autor: tornado
Aroma: Nepříliš výrazné. Jemně štípe do nosu, ale není to nic nepříjemného. Lehce kytičkové s nádechem citrusů.
Chuť: Velmi příjemně sladký jalovec. Náznak citrusů, hlavně pomeranče, stopa máty, zázvoru a něco, co mi připomíná heřmánek. Mix koření s lehkou pepřovitostí, který hezky zahřeje ústa.
Dozvuk: Není příliš dlouhý. Přetrvává sladký jalovec a decentní pálivost. Zanechává suchý dojem.
Shrnutí: Zajímavý a dobře pitelný kousek. Je svěží, lehce pikantní. Postrádá výraznější tělo. Bylinky a koření působí velmi vyváženě, není zde žádná dominantní složka. Určitě stojí za ochutnání. Xenopusovi velký dík za malé botanické okénko.

Láhev: The Botanist Islay Dry Gin 22
Autor: xenopus
Aroma: Stylem typický dry gin, spíš kořenitý než ovocný. Alkohol neštípe do nosu, příjemné. Dominantně (kubebový?) pepř, trocha jalovce, kytiček, na pozadí limeta, koriandr a překvapivě kokos.
Chuť: Příjemná, plná, vyvážená. K aromatům z vůně se přidají ve větší intenzitě citrusy a zvláštní příchuť něčeho, na co v ginu nejsem zvyklý - ano, toto musejí být ony bylinky z Islay. Zajímavé, originální, rozhodně povedené.
Dozvuk: Příjemný, suchý, středně dlouhý, střídání kořenitosti se sladkostí, překvapivě vystupuje doposud decentní koriandr. Trošku mýdlovosti. Pšeničný líh.
Shrnutí: Za mě jednoznačně super gin, už vloni v říjnu, když jsem ho otevřel, jsem s ním byl nadmíru spokojen, dnes se dno lahve ocitlo na suchu. Překvapilo mě, že v echt skotské palírně Bruichladdich na Islay pracují i s jiným obilím než sladovaným ječmenem. Myslím, že se k němu rád jednou vrátím v podobě další lahve.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.