ZPĚT



Recenze:

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Anonymous
Aroma: smotanovo-vanilková,štipľavosť alkoholu,slad,náznaky kvetín
Chuť: sprvu sladká smotana,potom neurčitá drevitosť,snáď náznak dymu so stopami citrusov
Dozvuk: kratší nevýrazný
Shrnutí: riedky drevnatý blend na miešanie s colou,vcelku jemný,piteľný,uspokojil
Body: 70

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Hunter
WB
Aroma: Vůně je hodně lehká, skoro až blendová. Slad, trochu dřeva. Jinak kde nic, tu nic. Když hodně hledám, tak závan vanilky a travnatosti.
Chuť: Lehká řídká vodička v prvním dojmu. Pak se naštěstí trochu rozvine. Je tam trocha štiplavosti, pak výrazná dřevitost s nádechem nakyslého koření. Nasládlost do ovoce (citrusy). V dochuti štiplavě nakyslá, dřevitá.
Shrnutí: Slabý výkon, tohle strčí do kapsy leckterý povedený blend. Opět nevím, co z produkce BR by mohlo být tak slabé.
Body: 72

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Jan_Nehor
Aroma: lehké, rozinky, slaďoučké, hlouběji nakyslé, zelené jablka
Chuť: nejdříve žádná pořádná chuť, poté plytké ploché nezajímavé, následuje sladká sametová chuť a mléčná čokoláda
Dozvuk: krátký a nevýrazný čokoládový, mírně hřejivý
Shrnutí: Navzdory asi nepříliš pozitivní kritice, se nejedná o nic špatného co by se nedalo pít. Je to nenáročný blend na běžné popíjení a klidně bych si to koupil znova na nějaké nenáročné popíjení. Za málo peněz akorát muziky. Za mě lepší než Tripple Wood.
Body: 75

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Kiwi
Aroma: dřevo, lak, ovocné tóny (jablka)
Chuť: nepříliš výrazná, ale vcelku příjemná, ovocnější
Dozvuk: silou krátký, ale chuťově celkem dlouhý, mošt
Shrnutí: Vcelku překvapení. Opět nenáročný blend, ale chuťově mi nepřijde rozhodně špatný, byť malinko méně výrazný.

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Nethar
Aroma: lehce nakyslý alkoholový nádech, ovocný, jemný, slabý, ale dejme tomu vkusný
Chuť: čím déle otáčím na jazyku, tím více kouře se zdá se mi uvolňuje, ale nesmí se to přehánět, protože pak smetanovost přechází do velmi nepříjemné hořkosti
Dozvuk: nikterak výrazný, abych ho dokázal s čistým svědomím popsat, takový hořce nasládlý; pokud jste váleli na jazyku příliš dlouho, zaslouženě trpíte
Shrnutí: moc to nestojí (dvě tři stovky), ale ani to moc nedá, pokud někdy zajdu do hospody, kde nejde o žádnou degustaci, dávám si to jako poctu Williamu Grantovi (zároveň mohu vzdávat poctu i Johnu Stithu Pembertonovi), jinak to ale nemám zapotřebí

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: Severan
WB
Aroma: Veľmi jemná vanilka, štipľavosť, pomarančová šupka
Chuť: Štipľavá, prezretý pomaranč, drevená kôra, alebo skôr táká chuť ako keď si dám do úst starú drevenú varechu, trochu korenia
Dozvuk: silne horký a dlhý, zrejme nezvykom piť alkohol, ale pre mňa zbytočne agresívny, deformovaná drevitosť
Shrnutí: Pre mňa zbytočná agresivita a štipľavosť znemožňujú preniknúť ostatným aspektom, avšak po pridaní vody sa viac ukážu, bohužiaľ dozvuk sa nezmenil a tak mi to trochu pokazilo dojem. Celkovo asi nevhodná na začiatok, ak niekto začína so supermarket blendom ako ja.

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: frydas
Aroma: Nevýrazné aroma, cítím karamel, alkohol. Vanilka, ale nepřijde mi opravdová, pomerančová kůra
Chuť: Vodička, velmi ploché, co cítím to piju, nic navíc v tom není a popravdě mi to ani moc nechutná
Dozvuk: Štiplavý až do kysela, drží se dlouho, opět mi vadí
Shrnutí: Ježíšek u nás doma ví, že rád piju whisky/ey a nejspíš mi chtěl udělat radost, říká se darovanému koni na zuby nehleď, tkaže jsme samozřejmě dělal, jakou ohromnou mám radost, nicméně musím přiznat, že Grantskám supermarket edition se vyhejbám a tudíž je možná i moje rence přísná. U mě se okamžitě zařazuje do poličky pro návštěvy... Jendoznačně jedna z 5i nejslabších, co jsem letos ochutnal.
Body: 65

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: joy
WB
Aroma: nevýrazná, sladová, možná trochu vřesu a jablečné slupky
Chuť: nasládlá s kapkou medu a sladu, štiplavost dřeva
Dozvuk: střední až krátký, kořeněný, nasládlý, sladový, lehce nahořklý a dřevitý
Shrnutí: Tohle bylo docela slušně pitelné na blend. Oproti červené verzi Grant's Family Rezerve o poznání lepší (aspoň dle poznámek). Kdybych někde potkal láhev, tak kupuji na takovéto nenáročné domácí popíjení

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: lalos
WB
Aroma: Velmi lehká sladká, vůni přebíjí alkohol. V pozadí možná oříšky, vanilka, skořice, malinko kouře, spíše jako pečené maso. Ta vůně je tak slabá, že není nepříjemná
Chuť: Vodová, sladce blendovitá, lihová, lehce pečená jablka, karamel, skořice
Dozvuk: Krátký a poměrně hořký následovaný nepřirozenou sladkostí umělého sladidla
Shrnutí: Toto není můj oblíbený blend. Chuť a vůně je taková blendovitě normální, vadí mi ale nepříjemná hořkost v závěru. Mám ji už dlouhou dobu rozpitou u rodičů a vlastně používám jenom do míchaček a hot teddyho. V porovnání s Ale Cask pokulhává skoro ve všem.

Láhev: Grant's Family Reserve
Autor: xenopus
WB
Aroma: Slabé, nezřetelné, poměrně olejnaté. Bez štiplavé lihovosti. Po vyvanutí hodně sladké. Sladkost karamelu a vanilky, kytičky.
Chuť: Smetanově hladká, příjemná, jednoduchá. Především sladkost, včelí med, vřes.
Dozvuk: Krátký, jen lehce nahořklý, trošku mýdlovatý. Sladovost, sladkost, lehce koření, kytiček, možná z dálky probleskne i opálené dřevo.
Shrnutí: Lahví základní Grant's jsem vypil nejvíc ze všech blendů, mám k ní už skoro deset let zvláštní citové pouto, a to přestože zelený a pak především modrý mi chutnaly víc. Cenové akce v běžných obchodech (např. za 200 Kč vloni zjara v Penny) mě tu a tam donutí ji koupit. S tonicem River jde o příjemnou kombinaci nahořklosti a sladkosti, z níž navíc vystoupí květinové tóny. Sedět s tímhle mixem v ruce za letního večera na balkóně se dá velmi příjemně. Jinak samozřejmě různé batche se od sebe liší (někdy nepříjemně nahořklé, tato várka víceméně v pořádku), ale základní charakter je pořád stejný - sladká nenakouřená whisky s květinovými tóny.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.