ZPĚT



Recenze:

Láhev: Caol Ila 12 yo 2004 GM Reserve
Autor: josé
WB
Aroma: nasládlá ovocnost, meruňky, sladká jablka. bílé víno. suché dřevo A.O., piliny, vanilka buchtičky, spařené mandle. příjemné. dlouho jsem něco podobného neměl. líbí se mi. (b.2+/3)
Chuť: pikantní, ostřejší, chilli. drhnoucí dřevo A.O., strouhaná citronová kůra - nakyslé i nahořklé. mírně nakouřené. vanilka. pocit lízání smirkového papíru. (b.2+/4)
Dozvuk: hřejivý, sladký, vanilka. mírně dřevitě nahořklé se závojem kouře. končí hořkou čokoládou. (b.1/2)
Shrnutí: tak ona je to sudovka. proto je hodně pikantní. zajímavá lehce nakouřená whisky. dokonce horká novinka. tady bych se lahvi nebránil. vzorek z WF Radebeul 2017. (b.0+/1)

Láhev: Caol Ila 12 yo 2004 GM Reserve
Autor: xenopus
WB
Aroma: Ostře lihové, květinkovaté. Lehce kouře, kytičky, slanost, fenoly, sladké dřevo (vanilka), trocha nahořklosti.
Chuť: Intenzivní, štiplavá. Zatuchlé hořknoucí dřevo, avšak spolehlivě překryté voltáží. Jinak v zásadě svěží - citrusy, trocha sladkosti. Štipec síry.
Dozvuk: Až slaďounký na to, jak drsně se whisky prezentovala v chuti, středně dlouhý. Vanilkový puding (prášek - ještě neuvařený), trocha dřevěného popela a spálených hadrů.
Shrnutí: Na čichání opravdu zajímavá, v chuti i dozvuku mohutná whisky, která by si zasloužila trochu práce s vodou, jen se obávám, že v chuti by citelně ztratila na atraktivitě kvůli nepěkné dřevitosti. Velmi dobrá whisky, ale nevím, jestli si ji vyloženě užívám. Body za vodou nerozkapanou verzi.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.