ZPĚT



Recenze:

Láhev: Mackmyra Blomstertid
Autor: Hunter
WB
Aroma: Vůně je nevšední, určitě oživená tím třešňovým vlivem a není to vůbec špatné. Třešňovice, žužu, skořice, k tomu ostrost zázvoru přelitého medem, k tomu nějaké bylinky, květiny. Dá se v ní hodně hledat a objevovat, pěkné.
Chuť: Hmmm, chuť dobře pasuje k vůni, jen je taková těžší. Chutná jako hodně sladké sherry, ale je tu navíc cítit nějaký třešňový likér. Pak se ozve skořice, dřevo a čokoláda, pikantní a nasládlé koření. Má v dochuti až takový jemný kouřový nebo uzený šmrnc, jen opravdu lehce.
Shrnutí: Ochutnal jsem vzorek dovezený z Whiskyfestivalu 2017. Velmi mile mě překvapila a tady bych se lahvi určitě nebránil, pro ty, co hledají nové, neotřelé vůně a chutě je to určitě zajímavá volba. Myslím, že i pro ty, co mají rádi sladší sherry whisky, nebo vliv sudů po červených vínech. Prostě třeba pro někoho jako jsem já. :D Píšu si ji do notýsku jako adepta na nákup lahve.
Body: 88

Láhev: Mackmyra Blomstertid
Autor: Nethar
WB
Aroma: Nasládlo-šťavnatě ovocná - jablka, hrušky, pomeranče. Skořice a další koření v pozadí, to je moc pěkné. Možná až příliš drsná na nos, ale je to taková oříškovo-alkoholová drnost, ok.
Chuť: Oříškové sherry, trochu větrové.
Dozvuk: Kakaovo čokoládově rumové, trochu dřevité.
Shrnutí: Dobrá whisky, čokoládově navoněná, od Mackmyry zdařilý počin.

Láhev: Mackmyra Blomstertid
Autor: lalos
WB
Aroma: Moc příjemná vůně. Obilně sladová a pak už jen hromada letního šťavnatého kyselkavého ovoce. Angrešt, rybíz, a ty třešně tam jsou taky.
Chuť: Krásně sladká, zase rybíz. Ovoce rozmačkané se smetanou. Griotka, skořice, vanilka.
Dozvuk: Sladká, hřejivá. Doznívající vanilka a ovocná kyselkavost. Marmeláda, roztopená zmrzlina.
Shrnutí: Výborná a osvěžující letní whisky. Až překvapivě ovocná, dezertní. Nic moc jsem od ní nečekal a vylouplo se z ní jedno z pro mě největších překvapení festivalu. Tohle mi fakt hodně chutná, doporučuju všem.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.