ZPĚT



Recenze:

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: Hunter
Aroma: Ve vůni kořenitější tuzemák, vanilka, hřebíček a med.
Chuť: Kůže, med, vanilka. Trochu vylepšený tuzemák, ale není to úplně můj styl.
Shrnutí: Dostal jsem včera panáka na návštěvě a bohužel to nebylo z ideální sklenky, jak to není glencairn nebo nějaké vyloženě rumové sklo, tak jsem z ochutnávek nesvůj. Dá se sehnat pod 4 kila, takže vzhledem k ceně to není zase takový průšvih, ale přesto mě moc nezaujal.
Body: 80

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: Kobalt
Aroma: Rum, karamel a lehké koření, takové suché.
Chuť: Nasládlá a suchá, alkoholově ostrá, měkká kořenitost.
Dozvuk: Karamelový, zvláštní chuť.
Shrnutí: Nezaujal mě, takový ostřejší a kořenitější tuzemák

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: Kobalt
Aroma: Nálož vanilky, sladké koření, marcipán, limetková zmrzlina.
Chuť: Sladká, perlivá, sladké koření, nahořklé dřevo, citrusový kůra.
Dozvuk: Sladká vanilka, jemné dřevo, limetková zmrzlina.
Shrnutí: Velmi příjemný spiced rum.

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: Króča
Aroma: tipuju rum, nejspíš nějaký spiced, takže vnilka s kořením (připomíná mi to grog)..pod sladkou líbivostí razí alkohol..že by fórek od Nethara a bude to tuzemák?
Chuť: ostrá-(s)prostá chuť alkoholu, takže na rum asi vyšší %, jinak chuť kopíruje vůni
Dozvuk: alkoholově hřeje a jinými přichutěmi nijak výrazný..taky lehce nahořklý a jde do čoko..jinak opět kopie vůně s přídavkem vánočního koření
Shrnutí: je to takový jednoduchý a pitelný rum..pokud se bude jednat o nějakou vyšší třídu, budu zklamán, ale být to tuzemák atd., tak bych se vůbec nedivil ;) vyloženě mi to nevadí (stejně jako ten tuzemák), ale vyhledávat tohle pití nebudu..více zaujal Kraken

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: Nethar
Aroma: Johohohohohóóó! - To není pokřik námořníka Jerryho, ale překvapený Nethar. Tohle pití bude chutnat vaší ženě ;-) Ihned jsem to vyzkoušel a byla nadšená. Úplně jinak voňavý rum, než jsem byl doposud zvyklý, upřímně řečeno, těžko bych jen tak bez ničeho věřil, že je to vůbec rum. Koření, žena říká hřebíček, badyán a třešně, já doplňuji kofolu, máme z toho třešňovou kofolu. Velká porce lučního medu a skořice. Při další ochutnávce se shodou okolností stavila maminka, ta takovéhle věci nepije, ale jenom pro úplnost, říkala, že je to jako medovina a o pár hodin později se mě jen tak mimochodem zeptala, kolik to stojí a kde se to dá koupit :-D Je to navoněné kdovíčím, ale výsledek je dobrý. Může se do správného rumu přidávat koření? Ale čert to vem, tohle chci popíjet celé Vánoce!
Chuť: stále to samé, ono je to totiž extrémně aromatické, tak co čekat za změnu. Je v pořádku, když bych si z toho dělal grog?
Dozvuk: je to dobrý, chlapi, je to dobrý. Ale je to babský pití, to by vám nechutnalo. Ne fakt, neochutnávejte to. Nechtě to mně... já se obětuju ;-)
Shrnutí: Nakořeněný rum, silné a konstantní aroma ho provází od prvního přivonění až po dozvuk, myslím že ideální pití na dlouhé zimní večery, to bych mohl popíjet třeba u vánočního stromečku (kdyby to nevadilo Ježíškovi samozřejmě). Cosi mi říká, že si to nezaslouží extra dobré hodnocení, že to za chuť vděčí vlastně jenom tomu koření, je to vlastně příliš jednoduché, ale což! Odborníci nad ním jistě nejásají, možná si to ani nezaslouží být mezi klasickými rumy, ale já od rumů čekám prostě něco zcela jiného než od whisky, takže jsem velmi spokojen

Láhev: Sailor Jerry Spiced Rum
Autor: tornado
Aroma: Lehce nasládlé se stopou lihovitosti, dále vanilka a nepatrně kokos. Po odstání lihovitost ustoupí a lehce se projeví sladká třtina, tmavá čokoláda a vanilka. V prázdné sklenici pak zůstane ne moc příjemný umělohmotný odér.
Chuť: Nepříliš výrazná, skoro vůbec sladká s náznakem olejnatosti. Zelená třtina se stopou opáleného dřeva.
Dozvuk: Trochu zahřeje jazyk, do popředí na okamžik vystoupí kyselejší tóny třtiny. Pozvolna doznívá pálivost, ke konci se objeví náznak čokolády.
Shrnutí: Jednodušší kousek, který mě sice neurazil, ale ani moc nezaujal. Ochutnávky nelituji, na nákup lahve to zatím určitě není. Na druhou stranu bych se další ochutnávce nebránil a dal mu ještě šanci.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.