ZPĚT



Recenze:

Láhev: Edradour Ballechin 12 yo 2004 SFTC Port Cask Matured
Autor: Nethar
WB
Aroma: Nakyslé rašelinné aroma, mandarinky, jablka, ostré to je. V kouři se tam prostě střídá takové různé kyselejší ovoce a občas asi i bylinky, po ještě delší době snad i tu vanilku lovím.

Přechutnávky 2018: Výrazně nakouřený. Slaně uzené, dílenský styl rašeliny, ale i v té intenzitě to není prvoplánové, ale ukrývá ovocnost a nasládlost.
Chuť: Zase nakyslé a pak hned pekelně ostré.

Přechutnávky 2018: Síla alkoholu, ústa plná uhlí, ostře kořenité, spálené uzené maso.
Dozvuk: Ugh, tak ta má teda pořádnou sílu. Ostrá jako nůž, silně kouřový ardbegový dozvuk. Ústa po dlouhé době zůstávají vysušená a plná popelu.

Přechutnávky 2018: Dlouhý a intenzivní, nasládlá rašelina.
Shrnutí: Kouřová masakrózní whisky. Po odtajnění Ballechin, jo je tady vlastně i taková pneumatikovost, kterou si z některého dávného Ballechinu pamatuju. Díky nidanovi za vzorek. Moc dobrý, ale jenom pro silnější povahy :-)

Přechutnávky 2018: Rašelinně i sudově masakrózní.

Láhev: Edradour Ballechin 12 yo 2004 SFTC Port Cask Matured
Autor: josé
WB
Aroma: tady je více ovoce. nahnilý meloun, sladké víno, banán. to vše doplněné kouřem. lehce guma. hlína. po odvětrání nasládlé do A.O. (b.2/3)
Chuť: suchý kouř, piliny. drhne v puse. pepřově pikantní. jablka v karamelu, mango. mírně nahořklé. (b.2+/4)
Dozvuk: hřejivý, kouřový. ovesné vločky, med, skořice, zázvor, mango. (b.1+/2)
Shrnutí: výrazná pikantní. v porovnání s Burgundy a Bordeaux ve slepém trojboji zaujala tato nejvíc. (b.0/1)


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.