ZPĚT



Recenze:

Láhev: Flóki Icelandic Young Malt Sheep Dung Smoked Reserve
Autor: josé
Aroma: nasládlé. slad. mírná švestková peckovitost, lehký kouř domácí udírny, staré seno. suchý A.O., caolilovská citrusová kůra. (b.1+/3)
Chuť: sušší, mírně drhnoucí staré dřevo. lehce kouř, nahořklost a zemitost. švestkové křížaly. olejnatá. (b.2/4)
Dozvuk: zvláštní kouř, výrazně sláma. švestky. postupně pikantní a sládne. dokonce hodně sladká. objeví se i čokoláda. (b.1/2)
Shrnutí: zvláštní a jiný styl kouře než na jaký jsem zvyklý ze skotské rašeliny. na stánku měli k očichání i slad. v něm bylo kouře daleko víc a hlavně ty ovce, stáj či prostě venkov byly daleko výraznější než ve výsledném destilátu, což mi přijde velice škoda. oveček je trochu až ve vyprázdněné sklence, jinak moc ne. jako zajímavost pobavilo, v souboji s nenakuřovanou sudovkou tahá za kratší konec na cestě k mým sympatiím. vzorek z Whiskyherbst. (b.0/1)

Láhev: Flóki Icelandic Young Malt Sheep Dung Smoked Reserve
Autor: xenopus
Aroma: Zpočátku milosrdný líh překrývá stále více se do popředí deroucí puch pocházející jakoby z pozadí. Nene, tohle mi smrdí. Močůvka, žabincem pokrytá požární nádrž v areálu JZD, kůže tlející srny a tak podobně. Z hodinového skla, kterým přikrývám skleničku, je cítit slivovice, ale ke skleničce samotné moc čichat nechci. Nakonec se objevují pomeranče.
Chuť: Hladká, obilná. Dále pikantní dřevitost (semena koriandru, curry leaves), hlína.
Dozvuk: Sladký a poměrně příjemný. Zcukernatělý med, stále to dřevo, švestky.
Shrnutí: Porovnáváno spolu s Flóki sudovkou. Ach ty islandské ex-peri/kre-menty... Ve světle tohoto zážitku možná přestanu tolik zatracovat Juru. Na jazyku poněkud indický charakter. Celkově dost rozporuplný projev. Nesmí se k tomu holt čichat.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.