ZPĚT



Recenze:

Láhev: Pittyvaich 25 yo 1989
Autor: Hunter
WB
Aroma: Příjemně ovocná, jemně kořenitá, sladová. Jablka se skořicí, citróny přelité medem, plástve medu, hřebíček a blumy.
Chuť: Ovocně nasládlá, sladová, akátový med, uhlazená krémovost, jemná hřejivá kořenitost. Žádná hořkost nebo vlezlá dřevitost se tu nekoná.
Shrnutí: Další dosud neochutnaná palírna. Na 49,9% alkoholu mi přišla krásně jemná. Užil jsem si každý doušek, o půldecku jsem se podělil s tatíkem na přípitek k Vánocům. Osobitá a zajímavá whisky, oba jsme si Pittyvaich pochvalovali.
Body: 86

Láhev: Pittyvaich 25 yo 1989
Autor: J.K.Ch
Aroma: Whisky je plná ovoce a hlavně citrusů. Trochu voní jako nová knížka a trochu jako starý sešit. Po vyčichnutí je příjemnější a nos se dá zanořit hluboko do sklenice. Ruské zmrzlina a Créme Brulee se trochu nesourodě ale o to zábavněji prolínají s bylinkovým čajem a medem.
Chuť: Přes svou dřevitost je velmi vyvážené ovocná hutná plná příjemně sladká s decentním kořením a dokonalým dřevem.
Dozvuk: Dozvuk je příjemný s tóny sherry a vanilky a pozvolna uvadá do kulaté dřevitosti.
Shrnutí: Dvakrát jsem ochutnal a sžil se sní tohle je styl který se mi líbí. Stejně jako Pittyvaich 12 Yo F&F krásně voní. Ale tato nápaditější a mnohem více mě baví v chuti. Tuhle láhev bych si dokázal užít.

Láhev: Pittyvaich 25 yo 1989
Autor: Nethar
WB
Aroma: Jemná, nasládle vanilková, obilná, smrkově travnatá, trochu citronu. Časem vylézá vosková ovocnost. Já bych i řekl, že ta vosková nasládlost je hlavní linka vůně a líbí se mi.
Chuť: Dřevo a pak ostrost a kořenitost, je to správně nadávkované (za všechno může čas), protože to není ani žádná lehkopitelná whisky na žízeň, ani sudovka přehnaně ostrá.
Dozvuk: Stále podkreslené takovou jemnou milou smetanovou nasládlostí, dozvuk spíše kratší. Je tam už docela dost dřeva, ale určitě to není hořká whisky.
Shrnutí: Pěkná whisky to je, ale upřímně řečeno Pittyvaich 12 FF mi chutnal víc. Jenže u starých whisek se mi už kolikrát ukázalo, že to chce podrobnější průzkum, takže ji nechci nějak zavrhovat, počítám, že Diageo si s výběrem dalo záležet. Například s vodou jsem neexperimentoval. Je to prostě takový 25 let starý dřevitější bourbon cask styl.

Láhev: Pittyvaich 25 yo 1989
Autor: salam15
Aroma: Jemné, trávové, bílá čokoláda, celkově ale nevýrazné - člověk se celkem načuchá, než něco ucítí
Chuť: Tady je to mnohem lepší, výrazná, kořeněná, granny smith jablka, nové koření, ke konci až celkem drsná, ale to dělá hlavně skoro 50 % ABV.
Dozvuk: Relativně dlouhý, příjemně dřevitý
Shrnutí: Pittyvaich jsem ochutnával na dvakrát, jednou s kolegy online, jednou vedle Taliskeru 25 yo a Tullibardine 25 yo, přičemž toto jsou zápisky z druhé ochutnávky. V rámci první degustace mne Pittyvaich dost zklamal a tak jsem od něj před druhým přechutnáním moc nečekal a příjemně mne překvapil (tedy v chuti). Krásná kořeněná a chuťově vyvážená whisky, která je akorát tak dřevitá,

aby to bylo super. Poměr cena/výkon nehodnotím, ani nevím, jestli bych si koupil celou láhev, ale každopádně pokud ano, tak bych si ji užil.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.