ZPĚT



Recenze:

Láhev: Feller Valerie - Madeira Cask
Autor: josé
WB
Aroma: napoprvé zvláštně zasmrádlé, kvasnicové - ale naštěstí mizí. zůstává výrazné dřevo, dubovost, lihově lakované. sušené meruňky. kořenité, seno, zubrovka, kapka citronu.

klíčová slova: dřevo, citrus, líh, seno. (b.1+/3)
Chuť: lihovější, lehčí. hladivá. čerstvá dřevitost akorát. čokoláda, máta.

klíčová slova: málo pikantní, hladivé dřevo. (b.2/4)
Dozvuk: výrazně čokoládový, máta, bylinky. sládne, griliáš. vysychající, koňakový. překvapivě zemitý. (b.1/2)
Shrnutí: ač není úplně hutná, větrovost mě baví. mé pořadí testovaných SM je amarone, madeira, sherry. jednotlivé finishe se ve výrazu podepsaly, rozdíly tu jsou, ale jen zlehka. výrazné dřevo kraluje. (b.0/1)

Láhev: Feller Valerie - Madeira Cask
Autor: xenopus
WB
Aroma: Zpočátku vyloženě zasmrádlé a nehezké, po vyvanutí se zlepší a zesládne. Lehce alkoholově štiplavé. Obilí, jinak zase lakované sudy. Trocha nakyslosti a květinek.
Chuť: Příjemně hladká, pikantně dřevitá. Překvapivý posun. Docela sladké dřevo doplněné lehkou pikantností koření (chilli?), sladovost.
Dozvuk: Nasládlý. Žádná dřevitá nahořklost, stopa nakyslosti se chvílemi opět objeví. Dřevo, citrusy, pomerančové květy. Po čase ovocnost odezní a zbyde s ostatními Fellery SMW shodná dřevitá koženost, zde navíc s trochou chmelové nahořklosti.
Shrnutí: Nos nevyhovující, ale v chuti i dozvuku příjemné, nepříliš komplikované pití se zajímavým odezníváním ovocné složky.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.