ZPĚT



Recenze:

Láhev: Inchmurrin 14 yo 2003 Sauternes
Autor: josé
WB
Aroma: zvláštní. trochu kvasovotěstové. nakyslé citrusy oslazené špetkou vanilky. zelené švestky. moc neláká k napití. (b.0+/3)
Chuť: sladká, karamelová. oproti ostatním řídká. trochu dřeva a čokolády. (b.1+/4)
Dozvuk: sladší, cereální s trochou sušeného ovovce. lékorky. možná kouř. guma. tmavá čokoláda. (b.1/2)
Shrnutí: tipuju nějaký blend. pitelná, ale kdovíjaká pochoutka to není. výsledné pořadí 1. 12yo, 2. 18yo, 3. 14yo SC (b.0/1)

Láhev: Inchmurrin 14 yo 2003 Sauternes
Autor: xenopus
WB
Aroma: Lehčí, lihovité, tenčí (více rumové), nikterak komplexní, ale příjemné. Obilí, lehce dřevitosti, kokos, broskve, špendlíky; ovocnost postupně vyvane a víc se exponuje větrovost.
Chuť: Výrazná, středně hladká, silné tělo, šťavnatá, štiplavě kořenitá. Přímočarosti v chuti nahrává vyšší voltáž, a to je dobře.
Dozvuk: Výrazný, sladový, hřejivý s trochou mléčné čokolády a chilli. Není výrazně dřevitý, to se mi líbí. Relativně krátký, což u brutálně nesheřených/kouřových sudovek bývá.
Shrnutí: Přímé porovnání Inchmurrin Original (4.), 12 yo (3.), 18 (2.) a SC 16/303-5 (1.). Přes svou relativní jednoduchost hodnotím nejlépe z důvodu chybějící výraznosti vyčpělého/přehnaně dřevitého dřeva. Sauternes finish? Aha, tak ten bych netipoval, ale trocha vínovosti by se tu zpětně asi jako dala dohledat. Mít tak celou lahev, užil bych si ji hodně.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.