ZPĚT



Recenze:

Láhev: Tullamore Dew XO Caribbean Rum
Autor: Marvin
Aroma: Exotické ovoce, ananas.
Chuť: Ananas, lehce sherry.
Dozvuk: Závěr alkoholový, obilný, trochu sladkosti marshmallow a koření.
Shrnutí: Popíjeno na dovolené na Slovensku i poznámky jsou jen dovolenkové. Na to, že mě málokteré dozrávaní whisky po rumu nějak moc přesvědčilo, tady to celkem slušně fungovalo (v rámci standardu značky).

Láhev: Tullamore Dew XO Caribbean Rum
Autor: Nethar
WB
Aroma: Navoněná, ovocná, cukrová, vanilková. Skořice, citrusy-pomerančová kůra, výrazné, sladce ovocné, až parfémové.
Chuť: Sladká, tip 40 %, mazlavě ovocná.
Dozvuk: Karamel, taková nějaká zatuchlá sladkost, smetana, rum, ovoce, pomerančová sladkost, vanilka, trochu chlastovitosti.
Shrnutí: Ale jo, tak co by ne, nestojí to jmění, kdybych ji dostal, tak bych ji vylívat nemusel :-) Je to spíš takový likér než whisky, ale chutná.

Láhev: Tullamore Dew XO Caribbean Rum
Autor: Torrez
Aroma: Na první dojem hodně sladkosti,kokos. Lehce dřevitost a kokosový olej. Celkem pěkně navoněná.
Chuť: Sladší, jemná, slabě kořenitá. Postupem času víc dřevitá.
Dozvuk: Lehký, zajímavý, výrazně kokosový.
Shrnutí: Vůbec to není špatné, ale vzhledem k ceně bych asi volil jiný levný blend. ;)

Láhev: Tullamore Dew XO Caribbean Rum
Autor: lalos
WB
Aroma: Nezačíná to vůbec špatně. Jemná irská se nezapře, objevují se ale výraznější tónu dubu, vanilky a hlavně exotického ovoce. Nějaké mango, možná přezrálý ananas.
Chuť: Výrazně sladká, karamelová, nebezpečně dobře pitelná. Chválím za 43%, ale stále působí trošku vodově. Kondenzované mléko, banánový šejk, krówky, skořice.
Dozvuk: Krátký, sladký, vanilkový se stopami rozinek a karamelek, víc jsem ale ani nečekal
Shrnutí: Příjemné překvapení. O třídu lepší než cider cask finish. U něj jsem v recenzi psal, že bych se vyprdnul na experimenty a zkusil něco klasického a odzkoušeného. Je vidět, že kluci irští čtou mé recenze a že se ze svých chyb poučili. Toto je super pití na zahradní party. Zachutná newhiskařům a i znalejší tu najdou něco zajímavého. Doporučuju vyzkoušet.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.