ZPĚT



Recenze:

Láhev: Glenrothes 25 yo
Autor: Nethar
WB
Aroma: Méně výrazná, ale sherry se nezapře, sladší ovoce.
Chuť: Docela dřevité, že by 25 bylo moc?
Dozvuk: Po polknutí příjemně ovocné, oříškové sherry, spíš sladké.
Shrnutí: Jedna z těch spíše zapomenutelných z Whisky Show, ale jako takový jednoduchý starter a welcome drink já myslím že dobrý, ne? (stál jsem frontu na Dream Dramy a byla v dosahu ruky)

Láhev: Glenrothes 25 yo
Autor: josé
WB
Aroma: pilinové dřevo, vínová ovocnost, švestky, meruňky, vanilka, skořice, karton. rumové tóny, kůže. hezké. (b.2+/3)
Chuť: zajímavá. staré dřevo, mořený nábytek. polosuchá ovocnost, sušená jablka a třešně. čokoláda, koření. hřeje. bohatá, moc příjemná. postupně sládne. pohlazení po jazyku. (b.4/4)
Dozvuk: plynule odeznívá chuť. krásný. studentská pečeť - mléčná čokoláda, kandované ovoce, hrozinky, želé i oříšky. vanilka. (b.2/2)
Shrnutí: výborná whisky, jsem nadšen. ještě lepší než osmnáctka. je jiná, sladší, víc ovocná. ani tato to nepřehání s hořkostí dřeva. cena 350 euro je už raketa, proto jsem rád alespoň za ochutnání. zasloužený vítěz testu. boží. (b.0/1)

Láhev: Glenrothes 25 yo
Autor: nidan
WB
Aroma: zavřená, ale příjemná, citrusy, ovoce, sherry, lehce ztuchlé
Chuť: jemná, dřevitá, natrpklá, jakoby pepřová a sherry
Dozvuk: dlouhý, ovocný, dřevitý a dokončení jde do hořka
Shrnutí: na mne jíž dost dřevitá, hořká, ale vůně pěkná

Láhev: Glenrothes 25 yo
Autor: xenopus
WB
Aroma: Zajímavé, lehce nedůtklivé. Parfémové. Docela dřevité s přídavkem kůže a ne a ne vydolovat víc. Až časem začne pouštět vůni rozinek, citrusů, jehličnaté a lékořicové větrovosti a pomerančů. Taky trocha umělé skořicovatosti. Chce to opravdu čas, než se na ni člověk naladí.
Chuť: Olejnatá, výrazná a přitom uhlazená. Oproti 18 yo na jazyku ještě umírněnější, ale ona vlna chutí se vyvalí s ještě větším sebevědomím, ale zároveň i pokorou. Tohle je přesně ten kousek, kdy mě nezajímají jednotlivosti (kterých je tam přitom bohatě!), a jen se nechávám unášet příběhem.
Dozvuk: Něžný, konejšivý, nádherný.
Shrnutí: Tahle whisky nikam nespěchá a přesně k tomu vás donutí. Jen to chce jí nechat čas. Naštěstí mi to sdělila hned, že si ho žádá. Dostala ho a na oplátku já jsem dostal krásný zážitek. Děkuji.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.