ZPĚT



Recenze:

Láhev: Isle of Jura The Road
Autor: Duthoron
Aroma: Sladkost, zapařená tráva, trochu nějakého ovoce, asi pomeranč.
Chuť: Jemná sladkost, takové hořké antiperle a skořápky ořechů.
Dozvuk: Příjemný, dřevitý a hřejivý.
Shrnutí: Jemnější než Sound a ne tak hořká, možná méně výrazná. Není špatná, ale ničím nepřekvapí.

Láhev: Isle of Jura The Road
Autor: Hunter
WB
Aroma: Lehčí vůně, přijde mi blendová, ale s jistým šmrncem a šťavnatostí navrch. Ořechy, čokoláda, staré dřevo, větrovost a (snad) i lehký vliv portského.
Chuť: První poválení po jazyku a tipuju 40 %. Kořenitá (hlavně skořice), hřejivá, ale slaboučká (procenty alkoholu). Ořechy, trocha těžšího dřeva a tmavé čokolády, příjemně nasládlá, lesní med.
Shrnutí: Je sice slaboučká, myšleno hodně naředěná, ale ne špatná. Tipuju nějaký solidní, šťavnatější blend. Po odtajnění tedy žádný blend, ale jen více naředěná single maltka a nejde o sud po portském, ale po bourbonu/PX. Děkuji josému za možnost ochutnat.
Body: 82

Láhev: Isle of Jura The Road
Autor: J.K.Ch
Aroma: Dřevo, koření, sušené meruňky, čokoláda. Těžší ale jednodušší, docela příjemná.
Chuť: Nugát, hřebíček, skořice, badyán, dřevo, hořká čokoláda Lindt. Trošku nahořklá.
Dozvuk: I dozvuk má lehnou hořkost. Citrón a možná grep.
Shrnutí: Příjemná whisky, žádný zázrak to sice není a nedokonalosti má, ale když se člověk chce věnovat primárně rozhovoru s přáteli tak jej krásně dokreslí. Litrovka na horách napadla celá, tak ještě přemítám na zbytečky. Další láhev asi neplánuji, ale nákupu nelituji.

Láhev: Isle of Jura The Road
Autor: josé
WB
Aroma: lehce dřevo, lakovaná tužka, AO. nasládlost, med, vanilka. sušené ovoce, meruňky, žlutý meloun. sladké sherry, skořice, ořechy. štěrk. nic nepříjemného. líbivé. (b.2/3)
Chuť: sušší dřevo. sušené ovoce, vanilka, sušenková sladkost, slad. pikantnost a rybízovo citronová říznost. švestkové pecky. seno. zvláštní, ale dobrá. lehčí, kořenitě hřejivá. (b.2+/4)
Dozvuk: ovocný, červená jablka, linecké sušenky s višňovou marmeládou, čokoláda, karamel. starší dřevo, po delší době hlinitost. (b.1/2)
Shrnutí: sladší nenáročná whisky. na běžné pití ideální. na horách padla celá lahev k plné spokojenosti mé i náhodných kolemjdoucích amatérů. ač tahle byla v akci "jen" za nějakých 1100, se slzou v oku nelze nevzpomenout na 16 yo za tisícovku, kterou mám raději. (b.0/1)


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.