ZPĚT



Recenze:

Láhev: Invergordon 37 yo 1972/2009 Cask 63641
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: co to je? Bourbon? V oblasti grain whisky jsem začátečník, proto jsem byl při slepé ochutnávce nejdříve zase zaskočen až rumovitým aroma. Vanilka, sladkost, lehký americký styl, máslo. Později skořice, med, jako by se táhly jenom po okraji skleničky, to zaznamenávám málokdy. A zase ta sladkost, extrémní sladkost. I proto pozor, určitě to není pro každého milovníka whisky, hlavně varuju bourbono nepijáky, ke kterým také patřím, ale tohle se mi líbí
Chuť: sladká (až moc), hustá, medová; po delší době se stává už nepříjemnou (bourbon)
Dozvuk: žádný dlouhý zázrak, jako když polknete lžičku nějakého vanilkového sirupu, jogurtu nebo něčeho takového
Shrnutí: řekl bych, že tohle je to, co mi snad chutná na bourbonech, chybí naštěstí taková ta totální umělohmnotnost, kterou v nich nemusím. Zde je to ale hodně sladké, jednou za měsíc si dát skleničku může být velmi příjemné osvěžení, chutná mi, ale často bych to nepil, už to hraničí se sladkým lepidlem. Vzhledem k celkové intenzitě jsem zkusil naředit vodou, protože by to mohl být zajímavý aperitiv nebo doplněk k nějakému jídlu, ale spolu s ústupem sladkosti bohužel vzrostla "umělohmotnost" a kouzlo bylo pryč. 37 let bych určitě netipoval, kdybyste mi řekli 15 nebo klidně i 5, vcelku bych pokýval hlavou a věřil. Věk ale naštěstí nejde znát ani v nějaké dřevité hořkosti (american oak).


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.