ZPĚT



Recenze:

Láhev: Gerhard Büchner Saltazal Whisky Nr. 1
Autor: josé
WB
Aroma: ovocné, hodně pomerančové, sladší. pálenka. suché dřevo, čokopiškoty, sušené jahody. skořice, vanilka do AO. zajímavé. budiž (b.2/3)
Chuť: pikantní, jehličková. dřevo, hřebíček, zázvor, jalovec. ovocnost, výrazně slivovice, pecky. nasládlá, mírně plastová. (b.2/4)
Dozvuk: sládne. pomerančová kůra. dřevo, čokoláda, výrazně větrový. zubní pasta, třešňové pecky. (b.1/2)
Shrnutí: 48%? větrová pálenka s pomeranči a dřevem. netradiční whisky. zaujala. (b.0/1)

Láhev: Gerhard Büchner Saltazal Whisky Nr. 1
Autor: joy
WB
Aroma: sladké, smrádek, víno, lehká kyselost, síra, píchá do nosu, čokoláda, višňový likér
Chuť: sladká, růžové víno, koření, višně
Dozvuk: kořeněný, sladký, chilli, čokoláda, růžový parfém
Shrnutí: Vzorek č. 20 z německého AK 2019. Jeden z těch lepších vzorků. Docela pitelné. Každopádně mi německý AK 2019 rozšířil obzory o tom, co se dá ve whisky cítit. O to víc jsem se ujistil, že udělat slušnou whisky není žádná sranda a začal si více cenit českých palíren a to Svacha a Jelínka, protože jejich whisky jsou o hodně dál než tyto německé šmakulády (čest výjimkám). A musím říci, že i Trebitsch by jich dost porazil.

Láhev: Gerhard Büchner Saltazal Whisky Nr. 1
Autor: xenopus
WB
Aroma: Zvláštní, poměrně intenzivní, ovocně sladké. Není lihové. Divná zatuchlost, vlhký sklep, mokrý sud a spousta nahnilého sladkého ovoce (fíky, špendlíky), tea tree olej. Postupně čím dál víc ovocní.
Chuť: Hladká, poměrně intenzivní. Nepříliš zábavná, ale nic mi na ní nevadí. Hřejivé dřevo, lehce kakaa a opět přezrálé ovoce.
Dozvuk: Středně dlouhý, karamelovo(spíš už lehce spálený karamel)-čokoládový s náznakem máty. Časem lehká žvejkačkovitost a švestkovost (nebo jsou to ryngle?).
Shrnutí: Nos nevábí dostatečně, ale ani neodrazuje. Nic, co by po řádném odvětrání urazilo.

Odkaz na WB není 100% jistý, ale použité sudy i stáří sedí, narozdíl od druhé No. 1 (#66414), která tvrdí použití sudů z francouzského dubu po bílém víně a je dále lahvovaná už v r. 2014.


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.