ZPĚT



Recenze:

Láhev: William Larue Weller 12 yo
Autor: Botana
Aroma: Pistáciová zmrzlina, čokoláda s chilli, pařížský dort, medovník, mrkvový dort, ořechový dort.
Chuť: Sladký čokoládový dort, pařížská šlehačka, čokoládová pralinka.
Dozvuk: Velmi příjemný, jemný, znovu dortově sladký.
Shrnutí: Je to dobré, určitě všem doporučuji pro rozšíření obzorů. Když jsem láhev načínal, říkal jsem si, sakra bourbon, to zas bude ;-). Nic jsem od lahve neočekával, ba naopak jsem byl spíš připraven na to nejhorší. O to větší bylo mé překvapení, když jsem ochutnal. Je to dobré pití, takové bych řekl trošku rumoidní (více mi to připomíná rum než whiskey) - nebojím se tedy doporučit i zapřísáhlým rumařům, možná budou mile překvapeni.

Láhev: William Larue Weller 12 yo
Autor: Nethar
WB
Aroma: Hmm, zajímavé, málo aromatický bourbon. Čokoláda, ořechy, sladkost. Žádná ta hnusná umělohmotnost. Pokud jsem nevytáhl skleničku z úplně jiné sekce, tak tohle bude nějaký zvláštní druh bourbonu. Spíš něco mezi rumem a normální whisky. Ta sladkost je příjemná. Není tu porce umělohmotné vanilky, je tu porce sladkosti.
Chuť: vanilkovobourbonitonemňamkoumělocosi je tu a je to takové pepřovitě nahořklé, dost pikantní (ne vysokým alkoholem)
Dozvuk: musím se trošku při polknutí zašklebit, jak hořce zaštípe, potom mi z krku jako ze sopky místo lávy uniká vanilkový cukr, dozvuk je ale opět (na bourbony) spíše intenzitou slabší
Shrnutí: No, jak to zhodnotit - pro mě žádné velké terno. Plusem je nepochybně méně výrazná bourbonovitost a vůně mě dost zaujala, v chuti a dozvuku je to ale už klasika. Pokud snad zvažujete vyzkoušení, neváhejte a určitě vyzkoušejte, je jiný a může vám sednout. Poznámka po skončení slepé části: Weller je pšeničný bourbon, jestli to dobře chápu, tak by se tím snad dala vysvětlit vůně, která má dle mého blíže k single grain whisky než k běžným bourbonům. Vůně je skvělá a nasadí laťku velmi vysoko, zbytek mě neoslovil.

Láhev: William Larue Weller 12 yo
Autor: josé
WB
Aroma: silné hutné. medová sladkost, jemné dřevo AO, výrazně kokos. ovocnost přezrálých třešní. kofila. moc příjemné. hodně do rumova, ale jistá slámová obilnost tu je. když odvětrá, už je to slabší. řídne a vystupuje kanagonová lihovost. (b.2/3)
Chuť: sladká dřevitost. prvotní suchý dojem přechází do kořenité pikantnosti. mandle, trochu hořkne (b.2/4)
Dozvuk: hřejivé odeznívání chuti, medové dřevo s lehkou kyselostí letních jablek a zralých ostružin. po dlouhé době žitná zemitost (b.1/2)
Shrnutí: dík výměně vzorků se zykim jsem mohl ochutnat tuto příjemnou záležitost. v budoucnu chystám vetší srovnávací test amerik, tak doufám, že si obdobně pochutnám. (b.1/1)
Body: 6

Láhev: William Larue Weller 12 yo
Autor: zyki
Aroma: mléčná čokoláda plněná čokoládovolikérovým krémem, v pozadí sušená meruňka, po delším čichání se přidá náznak mandle
Chuť: postupný vývoj, krém, čokoláda, zázvor, pepř, průběžně doplněno lehkou stopou lesního ovoce
Dozvuk: koření odezní relativně rychle, čokoláda vydrží déle
Shrnutí: můj první pšeničný bourbon, výborný, ten čokoládový charakter mi sedl, časem se porozhlédnu po nějakém dalším


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.