ZPĚT



Recenze:

Láhev: Old Pulteney 21 yo
Autor: Nethar
WB   WOL
Aroma: při úplně prvním přivonění dostanu příděl toho, čemu říkám "dřevitá kokosovitost", ač sám vím, že to není úplně ten pravý výraz. Každopádně to nemám moc rád, i když to asi není nic špatného. Dále ale docela příjemně sládne. Po delší době s dvěma kapkami vody se zdůrazňuje sladké ovoce - višně, jablka. Snad i turecký med. Čím déle vydržíte, tím je lepší, chce to mít ale trpělivost (ona čekala 21 let, tak jí těch pár minut dopřejme)
Chuť: nejdřív velmi sladká, postupně výrazněji a výrazněji ostrá, to není špatné
Dozvuk: silný sladce kořenitý dozvuk vonící dálkami, ovocně-dřevitě-karamelový, to je fajn
Shrnutí: dnes jsem testoval Balblair 1989, která se z příjemné vůně vyvinula ke slabšímu konci, zde je to naopak - vůně mi nesedí, ale po napití a polknutí už je to hodně dobré. Bohužel každá součást je důležitá. A co to je? Hehe, Old Pulteney 21y, miláček Jima Murraye. Nic mu nevyčítám, je to výborná whisky, i to aroma je bohaté, takže mu to snad i věřím, leč mně zcela nesedí, hvězdičku si u ní neudělám. Je ale pravda, že časem to aroma hodně pracovalo a mít více než vzorek, možná by v mých očích (v mém nosu) hodně stoupla. Ze vzorku ale tolik oslněn nejsem, abych utratil tak velkou částku za celou flašku a doufal, že se k ní propracuju. Aspoň vyzkoušet však doporučuju, za to nic nedáte (něco asi jo).

Láhev: Old Pulteney 21 yo
Autor: Rescue
Aroma: plné, kulaté, hruška, v náznaku seno
Chuť: sladká, přechází do lehké štiplavosti
Dozvuk: dlouhý, hřejivý, pepřovitě kořenitý
Shrnutí: jak jsem již psal na začátku, dobrá whisky, ale na zadek jsem si z ní nesedl - asi mám jinou chuť než Jim Murray, konec konců z Ballantines taky nejsem dvakrát unešený :lol:

Láhev: Old Pulteney 21 yo
Autor: josé
WB
Aroma: dřevitost zvláštního stylu - taková hodně ořechová. slad. skořice. ovoce - sladká jablka, papája, ananas se svěží citronovou kůrou. vanilka. nechat rozdýchat, je pak mnohem lepší a bohatší. (b.2/3)
Chuť: plná, zajímavá. velmi pikantní. koření - skořice, muskatnuss a hodně lékořice. postupně drhne a vysychá. sladká. zvláštní dřevo - i tmavé, třešňové. výrazná opálenost. tabák, kandovaná pomerančová kůra, lesní maliny. (b.3/4)
Dozvuk: dlouhý, velmi pikantní. lékořice. sladké dřevo, vanilka. čokoláda. (b.1+/2)
Shrnutí: v chuti výrazná a velmi pikantní whisky. velmi mě zaujala. té bych si dokázal představit lahvinku. s posledním douškem bych chtěl ještě a ještě. moc příjemné. cena mi trochu radost kazí. výrazně porazila Yamazaki. (b.0+/1)


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.