ZPĚT



Recenze:

Láhev: Bruichladdich 17 yo 1992 Pedro Ximenez
Autor: Hunter
WB   WOL
Aroma: Těžší, kořenitější a hutnější projev oproti Finu. Přezrále ovocná vůně, nakyslost je zde, ale jen lehká, se hřejivým kořenitým dojmem.
Chuť: Tak tohle je moc povedené, sametově hebká, plná, hladivá whisky, medovina, skořice, čokoláda, vše krásně nasládlé na jazyku. Dozvuk je příjemný, čokoládový, pozvolně odeznívající a hřejivý.
Shrnutí: Fino mi lépe vonělo, ale chuťově je verze Pedro Ximenez opravdu dál, celý dojem vytáhla právě chuť nahoru.Spolu s podařeným dozvukem to znamená zaokrouhlení skóre směrem nahoru. Na degustaci jsem hodnotil 86b, po přechutnávce ještě bod přidávám. Moc dobrá whisky.
Body: 87

Láhev: Bruichladdich 17 yo 1992 Pedro Ximenez
Autor: Króča
WB
Aroma: višně v hořké čokoládě, další "černé ovoce", taky červené víno a vlašské ořechy,
Chuť: suchá, ovocně vínová, nugátově sladká a lehoucne rašelinná
Dozvuk: drobet zakuřuje ale opět žádný výrazný kouř, nugát přetrvává v kombinaci s dřevem bez hořkosti, ovocné tóny jsou výrazně suché a v pozadí se drží slabounká rašelina
Shrnutí: společně s touto jsme ochutnávali i "dvojče" stařené v sudech po Fino sherry.. Tohle je vcelku výrazná a osobitá whisky.. její sušší styl mi sedl (suché whisky mám rád) a v porovnání s FINO rozhodně zajímavější - bohatší ;)
Body: 86

Láhev: Bruichladdich 17 yo 1992 Pedro Ximenez
Autor: Nethar
WB
Aroma: sladší než Fino, "zatuchlejší" (ve smyslu ne tak čerstvá vůně (což je většinou vlastně smysl slova zatuchlý (tedy ne tak čerstvý jak je zdrávo :-)))), přezrálé ovoce, džem, koření, hřebíček, výraznější vanilka
Chuť: kořenitě nasládlá, výrazná, kakaově nahořklá (snad to je ta trocha kouře zmíněného Króčou, dobrý postřeh)
Dozvuk: zase velice výrazný dozvuk, pikantnost na jazyku, zase ten sladkce zatuchlý styl - asi to je to PX
Shrnutí: těžko se rozhodnout, který z Bruichladdichů mi chutná více. Fino mi lépe voní, PX chutná, rozhodnout by tedy měl dozvuk, ten mi asi víc sedí u Fino. Souhlasím s Króčou s tou jemnou rašelinnou, která se prolíná touto whiskou ve všech charakteristikách (tedy u mě nazývaná zatuchlost).


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.