ZPĚT



Recenze:

Láhev: Glengoyne Burnfoot
Autor: Anonymous
Aroma: Lehce nakouřený citron v hruškovém kompotu. Lehce káva. Také nějaká travina, nebo možná bylinka. Lepidlo. Při delším očichávání mi dokonce připomene lák od okurek.
Chuť: Jemná. Při rychlém polknutí působí nasládle se špetkou citronu a jemného koření. Při delším povalování už je cítit více nakyslých odstínů, dřeva, mírně jehličí. Nasládlost se však nevytrácí.
Dozvuk: Opět jemně nasládlý, pak trochu dřevění a mírně nahořkne. Také citronová kůra, špetka soli a kouře. Celkově je to kratší, ne moc výrazné.
Shrnutí: Tahle whisky mě moc nebaví. Celkové spektrum vůní a chutí je posazeno do polohy, která mi moc nesedí. Jemnost mi nevadí, ale chtělo by to nějaký výraz, prvek, který by zaujal. Přesto je to pořád o hodně lepší než kdejaký blend typu Grants apod. Další lahev už kupovat ale nebudu.

Láhev: Glengoyne Burnfoot
Autor: Nethar
WB
Aroma: Trochu nasmrádlá - ať už tomu budeme říkat shnilé seno nebo olomoucké tvarůžky. Pak přechází docela rychle do sladkosti. Pendreky a oříšky.
Chuť: Velmi mírná, taky jsem si skoro jistý s čtyřicítkou, jednoduchá, ale příjemná, ani troška hořkosti.
Dozvuk: Velmi krátký nebo možná spíše slabý. Dřevitě čokoládový. Při druhé degustaci už bych řekl spíše krátký až střední.
Shrnutí: Kamenujte mě, kamenujte, ale po první degustaci jsem ji popsal slovem "nevýrazná". Napodruhé mi zachutnala více, hlavně díky nasládlému dozvuku, takže bychom se možná časem více spřátelili.

Láhev: Glengoyne Burnfoot
Autor: Radek
WB   WOL
Aroma: Nějak takhle to voní ve sklenářství.... prostě vůně kytu + čerstvě pokosenná tráva.
Chuť: Dost plochá... na Glengoyne dokonce velmi. Voda s medem a tabákem.
Dozvuk: Krátký a nevýrazný.
Shrnutí: Jde to pít snadno, skoro jako sifon se šťávou. Zatím nejméně výrazná Glengoyne co jsem poznal.
Body: 79


Kód této stránky napsal Nethar v PHP v letech 2012-2018 a je fakt jako teda hustej, že to dokázal.