Burbon - odlakovac

Vaše dotazy k whisky, ať už zcela začátečnické či pokročilé
Odpovědět
Uživatelský avatar
moochine
New-make
New-make
Příspěvky: 61
Registrován: 11 říj 2018, 16:20

Burbon - odlakovac

Příspěvek od moochine » 23 říj 2018, 20:45

Mnohe burbony maju silny pach a pripadne aj chut odlakovaca/riedidla/acetonu/... kazdy to vola inak. Strasne ma to odrovnalo na 4R Single Barrel.
Co som si tak cital tak ide o taniny uvolnene z noveho duboveho dreva niekedy okolo desiateho roku zrenia. Ze starsie whisky(od 12r) maju tieto zlozky "vyoxidovane" a do mladsich(pod 8r) whisiek sa este nestihli uvolnit. Tak by ma zaujimalo ci je to naozaj tak ze treba pozerat na dobu zrania daneho burobnu a podla toho zvazit kupu alebo tam hra rolu aj nieco ine?
Glengoolie, for the best of times

Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3027
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Burbon - odlakovac

Příspěvek od nidan » 23 říj 2018, 22:02

hraje taky velkou roly v jaké výšce ve skladu byl barrel skladován ale to ti většina neřekne...
nicméně tak silný prožitek jako ty s bourbony nemám, ale spíš mi přijdou na jedno brdo tak je moc nevyhledávám ;)

Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 9136
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Burbon - odlakovac

Příspěvek od Nethar » 24 říj 2018, 00:00

Jj, chtěl jsem napsat, že se u bourbonů taky řídím podle let. Většinou mi moc nechutnají ty mezi 0 a 99 ;-)
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Odpovědět