Meloun, skořice

Vaše dotazy k whisky, ať už zcela začátečnické či pokročilé
Uživatelský avatar
Kobalt
Znalec
Znalec
Příspěvky: 830
Registrován: 14 led 2015, 16:53
Bydliště: Plzeň, Písek

Meloun, skořice

Příspěvek od Kobalt » 30 srp 2019, 12:38

Mám dotazy kvůli konkrétním chutím do koktejlu.

1/ Meloun
Můžete doporučit něco co bude melounové a zelené?
Našel jsem Midori a Bols Melon. Znáte je, můžete porovnat?

2/ Skořice
Znáte někdo nějaké dobré?
Klasika je Jack Tennessee Fire, našel jsem ale i další (které jsem ale neměl) - třeba Fireball Cinnamon Whisky.
Případně ideálně, znáte něco skořicového a čirého?

díky
"Why is is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"

Uživatelský avatar
xenopus
Znalec
Znalec
Příspěvky: 728
Registrován: 01 kvě 2015, 18:00

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od xenopus » 30 srp 2019, 13:10

Meloun - slovenský St. Nicolaus dělá tyhle úchylné tropické věci, ale to je dost levné pití. Ale do koktejlu... Neměl jsem. Skořici jsem kdysi měl z výprodeje Goldschlager Cinnamon Schnapps Liqueur, ale ten zase není čirý (plave v tom zlato), zato je dost sladký, takže na míchání taky dobrý. Samozřejmě nevím, pro jaké účely bys to měl, každopádně je ještě další řešení - nacpi kus skořice/skořicovníku do čisté vodky. Nebude to sice průtahový destilát, takže chuť bude jiná a nebude to čiré, ale svůj účel by to splnit mohlo. Akorát to tam nesmíš louhovat moc dlouho - slizne to a hořkne.
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování

Uživatelský avatar
tornado
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 1185
Registrován: 21 zář 2016, 21:18
Bydliště: Praha

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od tornado » 01 zář 2019, 19:38

Kdysi dávno jsem měl Evan Williams Cinnamon. Co si pamatuju, tak to bylo hodně sladký a hodně skořicový. Po bourbonu ani stopa. Naložit skořici do vodky nebo konzumního lihu bude asi nejrozumnější cesta.

Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3035
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od nidan » 01 zář 2019, 19:41

Fireball Cinnamon Whisky...nedávno jsem omylem ochutnal a vyflusnul...dochuť nekonečná...asi do rána...

nobynoblhoch
New-make
New-make
Příspěvky: 69
Registrován: 13 říj 2017, 10:57

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od nobynoblhoch » 03 zář 2019, 07:20

Nidane,tobe se nic nezavdeci :lol: to je porad dozvuk kratky,zadny atd. a kdyz uz mas dochut co trva a trva a trva :lol:

Uživatelský avatar
Kobalt
Znalec
Znalec
Příspěvky: 830
Registrován: 14 led 2015, 16:53
Bydliště: Plzeň, Písek

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od Kobalt » 03 zář 2019, 08:40

No podívám se na ten Goldschlager, ten by snad šel použít. A pokud ne, tak to postavím na Jackovi, jen tam něco trochu prohodím.

No a meloun? Nikdo nic nezkoušel? St. Nicolaus vypadá spíš jako čirá nebarvená vodka, tady by se mi dospod hodilo něco hutného a zeleného, takže asi to co jsem už našel.
"Why is is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"

nobynoblhoch
New-make
New-make
Příspěvky: 69
Registrován: 13 říj 2017, 10:57

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od nobynoblhoch » 03 zář 2019, 12:35

Meloun...Bols.Midori.Monin...

nobynoblhoch
New-make
New-make
Příspěvky: 69
Registrován: 13 říj 2017, 10:57

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od nobynoblhoch » 03 zář 2019, 12:38

Monin můžu doporučit...20% červená barva 0,7 za 300.-

Uživatelský avatar
Kobalt
Znalec
Znalec
Příspěvky: 830
Registrován: 14 led 2015, 16:53
Bydliště: Plzeň, Písek

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od Kobalt » 03 zář 2019, 13:01

potřebuju zelenou barvu, takže buď Bols nebo Midori. Cena je u Midorui dvojnásobná, může někdo porovnat chuť?
"Why is is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"

Uživatelský avatar
LukeD
Znalec
Znalec
Příspěvky: 487
Registrován: 23 črc 2018, 23:45
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Meloun, skořice

Příspěvek od LukeD » 04 zář 2019, 10:34

Chuť Midori je strašidelná - pro mě, dodávám. Máme ho v baru a ten, kdo ze zaměstnanců slaví narozeniny, tak z něj dostane umíchaný sour. Nechcete to ochutnat, říkám vám. 8-)

Nicméně údajně je opravdu vyráběn z japonských melounů (Yubari a cukrový meloun) a na party k jeho uvedení v roce 1978 byl v newyorském baru Studio 54 i John Travolta. ;) Více o něm zde: https://www.cocktailsforyou.net/post/20 ... c-products

Co se skořice týče, tak mohu "doporučit" Gold Strike - skořicový likér s kousky zlata. Jestli vám někdy něco přišlo přeslazené, tak tady to přehodnotíte. Kolegové mne na nedávném výjezdu donutili to ochutnat a je to peklo na zemi. Nicméně ta skořice tam prostě je měrou vrchovatou.
Obrázek Je lepší žít hodinu jako tygr než celý život jako červ.

Odpovědět