Meloun, skořice
- Kobalt
- Profesionál
- Příspěvky: 2009
- Registrován: 14 led 2015, 16:53
- Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Meloun, skořice
Mám dotazy kvůli konkrétním chutím do koktejlu.
1/ Meloun
Můžete doporučit něco co bude melounové a zelené?
Našel jsem Midori a Bols Melon. Znáte je, můžete porovnat?
2/ Skořice
Znáte někdo nějaké dobré?
Klasika je Jack Tennessee Fire, našel jsem ale i další (které jsem ale neměl) - třeba Fireball Cinnamon Whisky.
Případně ideálně, znáte něco skořicového a čirého?
díky
1/ Meloun
Můžete doporučit něco co bude melounové a zelené?
Našel jsem Midori a Bols Melon. Znáte je, můžete porovnat?
2/ Skořice
Znáte někdo nějaké dobré?
Klasika je Jack Tennessee Fire, našel jsem ale i další (které jsem ale neměl) - třeba Fireball Cinnamon Whisky.
Případně ideálně, znáte něco skořicového a čirého?
díky
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Re: Meloun, skořice
Meloun - slovenský St. Nicolaus dělá tyhle úchylné tropické věci, ale to je dost levné pití. Ale do koktejlu... Neměl jsem. Skořici jsem kdysi měl z výprodeje Goldschlager Cinnamon Schnapps Liqueur, ale ten zase není čirý (plave v tom zlato), zato je dost sladký, takže na míchání taky dobrý. Samozřejmě nevím, pro jaké účely bys to měl, každopádně je ještě další řešení - nacpi kus skořice/skořicovníku do čisté vodky. Nebude to sice průtahový destilát, takže chuť bude jiná a nebude to čiré, ale svůj účel by to splnit mohlo. Akorát to tam nesmíš louhovat moc dlouho - slizne to a hořkne.
„Alkohol je metla lidstva, ale jednotlivcům neuškodí.“ Whiskybase moje bodování
Re: Meloun, skořice
Kdysi dávno jsem měl Evan Williams Cinnamon. Co si pamatuju, tak to bylo hodně sladký a hodně skořicový. Po bourbonu ani stopa. Naložit skořici do vodky nebo konzumního lihu bude asi nejrozumnější cesta.
Re: Meloun, skořice
Fireball Cinnamon Whisky...nedávno jsem omylem ochutnal a vyflusnul...dochuť nekonečná...asi do rána...
-
- Znalec
- Příspěvky: 363
- Registrován: 13 říj 2017, 10:57
Re: Meloun, skořice
Nidane,tobe se nic nezavdeci to je porad dozvuk kratky,zadny atd. a kdyz uz mas dochut co trva a trva a trva
- Kobalt
- Profesionál
- Příspěvky: 2009
- Registrován: 14 led 2015, 16:53
- Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Meloun, skořice
No podívám se na ten Goldschlager, ten by snad šel použít. A pokud ne, tak to postavím na Jackovi, jen tam něco trochu prohodím.
No a meloun? Nikdo nic nezkoušel? St. Nicolaus vypadá spíš jako čirá nebarvená vodka, tady by se mi dospod hodilo něco hutného a zeleného, takže asi to co jsem už našel.
No a meloun? Nikdo nic nezkoušel? St. Nicolaus vypadá spíš jako čirá nebarvená vodka, tady by se mi dospod hodilo něco hutného a zeleného, takže asi to co jsem už našel.
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
-
- Znalec
- Příspěvky: 363
- Registrován: 13 říj 2017, 10:57
Re: Meloun, skořice
Meloun...Bols.Midori.Monin...
-
- Znalec
- Příspěvky: 363
- Registrován: 13 říj 2017, 10:57
Re: Meloun, skořice
Monin můžu doporučit...20% červená barva 0,7 za 300.-
- Kobalt
- Profesionál
- Příspěvky: 2009
- Registrován: 14 led 2015, 16:53
- Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Meloun, skořice
potřebuju zelenou barvu, takže buď Bols nebo Midori. Cena je u Midorui dvojnásobná, může někdo porovnat chuť?
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
Re: Meloun, skořice
Chuť Midori je strašidelná - pro mě, dodávám. Máme ho v baru a ten, kdo ze zaměstnanců slaví narozeniny, tak z něj dostane umíchaný sour. Nechcete to ochutnat, říkám vám.
Nicméně údajně je opravdu vyráběn z japonských melounů (Yubari a cukrový meloun) a na party k jeho uvedení v roce 1978 byl v newyorském baru Studio 54 i John Travolta. Více o něm zde: https://www.cocktailsforyou.net/post/20 ... c-products
Co se skořice týče, tak mohu "doporučit" Gold Strike - skořicový likér s kousky zlata. Jestli vám někdy něco přišlo přeslazené, tak tady to přehodnotíte. Kolegové mne na nedávném výjezdu donutili to ochutnat a je to peklo na zemi. Nicméně ta skořice tam prostě je měrou vrchovatou.
Nicméně údajně je opravdu vyráběn z japonských melounů (Yubari a cukrový meloun) a na party k jeho uvedení v roce 1978 byl v newyorském baru Studio 54 i John Travolta. Více o něm zde: https://www.cocktailsforyou.net/post/20 ... c-products
Co se skořice týče, tak mohu "doporučit" Gold Strike - skořicový likér s kousky zlata. Jestli vám někdy něco přišlo přeslazené, tak tady to přehodnotíte. Kolegové mne na nedávném výjezdu donutili to ochutnat a je to peklo na zemi. Nicméně ta skořice tam prostě je měrou vrchovatou.