Chill Filtration - Filtrování za studena

Obecně o whisky, z čeho a jak pít, apod.
Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3745
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Chill Filtration - Filtrování za studena

Příspěvek od nidan »

no obecně filtrací whisky přichází dle zastánců jen o "mastné kyseliny", které tvoří s alkoholem estery a ty jsou nositely chutí a vůní takže mi nikdo nebude vyprávět že se whisky nemění...
za mne to není finish ale finish všech finishů :D

salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2124
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Chill Filtration - Filtrování za studena

Příspěvek od salam15 »

Však celé slavné zrání v sudu je jen způsob jak oříznout/zaoblit chuť poměrně obtížně pitelného destilátu, jako je new make. Nemluvě o jeho legálním ředění sherry, portským a jinými druhy alkoholu :D
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.

zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 778
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Re: Chill Filtration - Filtrování za studena

Příspěvek od zombice »

nidan píše:
27 říj 2018, 21:51
no obecně filtrací whisky přichází dle zastánců jen o "mastné kyseliny", které tvoří s alkoholem estery a ty jsou nositely chutí a vůní takže mi nikdo nebude vyprávět že se whisky nemění...
za mne to není finish ale finish všech finishů :D
Nemusi byt ester jako ester ;-) jeden z nejznamejsich esteru vyssich kyselin je sadlo popr rostlinne oleje a ty kdyz jsou ciste tak teda senzoricky dle meho moc nenesou ;-)

salam15
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2124
Registrován: 20 říj 2011, 11:24

Re: Chill Filtration - Filtrování za studena

Příspěvek od salam15 »

A taky není ester jako Ester ;)
Übermäßiger Alkoholgenuss schädigt Ihre Gesundheit.

zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 778
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Re: Chill Filtration - Filtrování za studena

Příspěvek od zombice »

Ted uz se to pise jen STR ;-)

Odpovědět