Living/Solera/Infinity Bottle aneb Jak si vyrobit vlastní "nekonečnou" láhev

Obecně o whisky, z čeho a jak pít, apod.
Uživatelský avatar
LukeD
Znalec
Znalec
Příspěvky: 485
Registrován: 23 črc 2018, 23:45
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Living/Solera/Infinity Bottle aneb Jak si vyrobit vlastní "nekonečnou" láhev

Příspěvek od LukeD » 08 zář 2019, 23:39

Něco dalšího pro inspiraci:


Obrázek Je lepší žít hodinu jako tygr než celý život jako červ.

Uživatelský avatar
Petr KomáreK
New-make
New-make
Příspěvky: 55
Registrován: 15 črc 2019, 22:25
Bydliště: praha - východ
Kontaktovat uživatele:

Re: Living/Solera/Infinity Bottle aneb Jak si vyrobit vlastní "nekonečnou" láhev

Příspěvek od Petr KomáreK » 25 zář 2019, 22:09

tak už taky založena
v první vlně naplněna cca na 2/3, tak abych mohl kdyžtak sledovat její další vývoj

dostala i jméno a etiketu - OUROBOROS
20190925_205127 (1)b.jpg
20190925_205127 (1)b.jpg (93.35 KiB) Zobrazeno 142 x
Petr KomáreK
Whiskyonline.cz
http://www.whiskyonline.cz

Uživatelský avatar
nidan
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 3027
Registrován: 16 kvě 2016, 07:32
Bydliště: České Budějovice

Re: Living/Solera/Infinity Bottle aneb Jak si vyrobit vlastní "nekonečnou" láhev

Příspěvek od nidan » 25 zář 2019, 22:42

no tak to je profi :) :clap:

Uživatelský avatar
LukeD
Znalec
Znalec
Příspěvky: 485
Registrován: 23 črc 2018, 23:45
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: Living/Solera/Infinity Bottle aneb Jak si vyrobit vlastní "nekonečnou" láhev

Příspěvek od LukeD » 26 zář 2019, 01:35

První ochutnávka přesně po 20 dnech snoubení.

Vůně
Bezprostředně po nalití je to dobrá divočina. Říká kouř, ale jen lehce, a do toho jasně probleskuje vliv ex-sherry sudů a jakási slanost či co. Nechávám nadechnout...
Po delším čase: Leze z toho Maggi omáčka, třtinový cukr, uzená makrela, doutník, tabákový kouř, žloutkové věnečky, horká čokoláda, skořice, anýz... Po přidání vody se zjemní, ustoupí kouř a vyleze karamelovost.

Chuť
Po pár minutách: Jo, je to kouřová whisky, jak jinak - i když jsem kouřových přiléval méně, ale evidentně ne až tak méně. Něco jako uzený karamel. Tak trochu mi to evokuje Lagavulin Distillers Edition, ačkoli v tom vlastně žádná Lagavulin whisky není.
Po delším čase: Hořká čokoláda, peprnost, sladkost i nakyslost, vanilkový likér, citronové oplatky, smetana a karamelový puding. S vodou jde brutálně do karamelu, stejně jako vůně. Karamelky, karamelové Salko, nakouřené Toffifee a lískooříškový jogurt.

Dokončení
Velmi příjemné a přetrvávající, ani suché, ani sladké, a s lehounkou stopou kouře. I zde dominuje po přidání vody karamelový efekt.

Skotská mlha po přidání vody coby očividný bonus...
Obrázek Je lepší žít hodinu jako tygr než celý život jako červ.

Odpovědět