Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
za mne taky likér, jak do skladkosti, tak do viskozity..
-
- Profesionál
- Příspěvky: 2785
- Registrován: 27 úno 2014, 17:20
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
pripadne horkosti. Taliani vyrabi nejaky horky liker podobny nasemu Fernetu. Svata ho ve Whiskybrani zminuje, jen ja jsem hlava derava.
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
no on je to fernet, to není český název jen ho češi opět vykradli...
https://www.whiskyauctioneer.com/lot/13 ... 75cl-1980s
https://www.whiskyauctioneer.com/lot/13 ... 75cl-1980s
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
joy: No já myslím, že je to obráceně, že Češi vyrábí cosi podobné fernetu.. A vzniklo to tuším v době, když Italové založili Plzeňskou pobočku Stocku kdysi dávno...
Naposledy upravil(a) zombice dne 17 pro 2018, 14:53, celkem upraveno 1 x.
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
A měli bychom tu český překlad "fernetovost". Pod jedním termínem se ukrývá hořkost, sladkost, viskozita a lihovitost
-
- Profesionál
- Příspěvky: 2785
- Registrován: 27 úno 2014, 17:20
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
OK, tak super, a ten italskej Fernet taky chutna jak ten nas, tzn. jako lak na rakve?
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
tak to nevim, budes to muset prubnout ty, ja od jiste doby, již 16 let fernet nemohu vidět
-
- Profesionál
- Příspěvky: 2785
- Registrován: 27 úno 2014, 17:20
- Bydliště: Brno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
To jsme na tom stejne
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-A310F pomocí Tapatalk
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
Není vše ztraceno, ještě máš možnost slepé degustace
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6759
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Re: Vtipné, kuriózní a bizarní degustační hlášky
Vím o tom prdlajs, ale pamatuju si, že Anton Špelec ostrostřelec to vyslovoval jako liguére!LukeD píše: ↑17 pro 2018, 12:24 Ale aby to nebylo zase až tak jednoduché, tak jsem si dnes uvědomil, že jsem při hledání onoho slovního spojení našel následující příklady v rámci různých tasting notes: "enriched by burnt liquorous sugar" (v případě hodnocení parfému), "vinous and liqourous" (v případě hodnocení piva) a "rich, creamy, honeyed, liquorous consistency" (v případě hodnocení vína). Jo, a v případě nové Mortlach 16yo DIstiller's Dram je dokonce v rámci hodnocení whisky v Producer's Notes na TWE uvedeno: "rich, creamy, honeyed, liquorous consistency". A na ty jsem v návalu sebemrskačství v rámci včerejšího příspěvku zapomněl.
Takže kdyby někdo z vás věděl, čemu přesně to v češtině odpovídá, sem s tím. Děkuji.
Můj skromný typ je "lihový", "alkoholový". Ale to mi zase moc nesedí k tomu "burnt liquorous sugar".
PS: Jako bonus přidávám další hodnocení jiného parfému Italem, které jsem našel při hledání spojení s "bitter" namísto "burn": The opening introduces for a bunch of seconds a sort of bitter-liquorous blast (such like a cocoa veined cream of whisky) leading straight in to a dark adamant piece of stout "cioccolato nero".
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil