silnější, ostřejší. zprvu suchá. plevy, dřevo, pryskyřice, citronová kůra. se slinami se ohlazuje, pikantní. (b.2+/4)
Dozvuk:
už jen slaďoučký. šodó a čerstvé AO dřevo. výrazně pryskyřice. pikantní. (b.1+/2)
Shrnutí:
startovací panák. ta pikantnost by mi asi v jiné pořadí třeba tolik výrazná nepřišla. moc dobré. vzpomínám si na před nedávnem
přechutnanou jejich žitnou a ta byla vůbec super. (b.0/1)
Příjemné, tenčí, rumové. Voňavoučké, ale docela rychle mizí. Vanilka, bylinná kořenitost, lehce umělotiny.
Chuť:
Hladká, v zásadě sladší, výraznější, docela pikantní, lehce nakyslá. Vanilka, kalafuna, větrové rostliny (máta, kafr?).
Dozvuk:
Středně dlouhý, lehce štiplavý, nasládlý, docela hřejivý. Zelený čaj, starší seno, piliny, opět trocha bylinek.
Shrnutí:
Slušné, na jazyku docela výrazné, ale pořád příjemně – žádné drhnutí, jen přiměřeně pikantnosti. Poněkud netradiční chuťový profil (výrazné zelené bejlí), ale celkově spokojenost. 47 %? To mi ani nepřišlo...
Vzájemné srovnání tří základních kousků anglické palírny Adnams – Single Malt (2.), Triple Malt (3.) a Rye Malt (1.).