WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/22820 |
Web: | http://www.bulleit.com/whiskey.aspx#!bulleit-rye |
Alkohol: | 45 % |
Velikost: | láhev |
Aroma: | třešňové květy, zralé třešně chrupky, lak nebo ředidlo |
Chuť: | sladký začátek, následuje koření (muškátový oříšek, koriandr) |
Dozvuk: | kombinace nasládlé lakovitosti a koření |
Shrnutí: | velmi příjemná žitná |
Bulleit Rye
Bulleit Rye
- Kobalt
- Profesionál
- Příspěvky: 2008
- Registrován: 14 led 2015, 16:53
- Bydliště: Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bulleit Rye
Měl jsem tu možnost Bulleit Rye ochutnat jako mojí první žitnou whisky. Dost mi zachutnala, je sušší se zajímavou kořenitostí a víceméně porazila cokoliv americkýho a kanadskýho co jsem zatím ochutnal.
"Why is that people like you always think you're more ruthless than people like me?"
- Hunter
- Moderátor fóra
- Příspěvky: 6759
- Registrován: 07 bře 2011, 15:11
- Bydliště: Okrouhlá (Schaiba bei Haida)
Re: Bulleit Rye
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/22820 |
Barva: | |
Alkohol: | 45 % |
Aroma: | Broušená kůže, laková vůně, skořicově nasládlá, kakao a zase mírně lák od okurek (píšu zase, protože jsem ho cítil i u J.E.Pepper 1776 rye) olejnatost ořechů, citrusy, žužu a pomerančová šťáva. Celkově působí vůně ostře kořenitě a nasládle. (85 b) |
Chuť: | Uhlazená, s občasným problesknutím štiplavosti, dále čokoláda, nasládlé dřevo. Medově peprná dochuť, tohle je fajn. (85 b) |
Body: | 85 |
Shrnutí: | Měl jsem velký vzorek od Cyry (díky kámo!) a jsem opět příjemně překvapen. Doporučuju znovu nejen Króčovi k ochutnání. Není to tak dlouho, co jsem nad US produkcí zlomil po sérii neúspěchů hůl a pak se najednou objevila série bourbonů a žitných mým chuťovým i čichovým buňkám lahodících, tři jsem nominoval do Whisky roku 2015, tuhle už mám do žebříčku na další ročník. Milé překvápka mám rád. |
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Rumová kolekce na RumRatings
Vivino profil
Untappd profil
Re: Bulleit Rye
Aroma: | Hodně zvláštní. Jak píše Hunter – lák od okurek. U mě konkrétně dominuje kopr, který je většinou součástí láku . Dále také nugát a kokos. Až se trochu bojím napít, je to fakt nezvyklé aroma. |
Chuť: | V chuti už působí celkem normálně. Je to hladké přitom kořeněné. Oříšky a capucino. |
Dozvuk: | Dřevíčko, koření, ale příjemně zjemňuje do smetany a nasládlosti. Mandlový krém a kokos, který vystoupí hlavně s vodou. Dozvuk je celkem dlouhý a příjemný. |
Shrnutí: | Jelikož jsem v poslední době zkoušel nějakou tu Ameriku, hlavně bourbony, lákala mě i žitná. Je to rozhodně zajímavá zkušenost, ale věřím, že hodně lidem by to vůbec nesedlo. |
Re: Bulleit Rye
Alkohol: | 45 % |
Barva: | |
Aroma: | sladké, zvláštne - žuvačka Pedro, "žužu", jahodová/čerešňová bublanina, po chvíli je cítiť decentne lak a mokrú kožu |
Chuť: | sladká ale už nie tak zvláštna - vanilka, "žužu" a potom dubové drevo |
Dozvuk: | krátky, ostrý a príjemný |
Shrnutí: | moja prvá žitná, aroma je dosť zvláštna a vyvolala silný dojem pobytu na jarmoku pri stánku s cukrovinkami; v chuti tá sladkosť postupne ustupuje poctivému drevu a koniec je v najlepších dubových tradíciách "ohnivej vody" (teda žiadna lacná liehovosť). Pitie je to celkovo veľmi príjemné, ale zatiaľ naďalej dávam prednosť nejakému dobrému bourbonu; ovšem recidíva k žitnej k overeniu dojmov je časom istá ( asi Sazerac, pretože ich "kukurica" - teda Buffalo Trace - bol skvelý) |
Re: Bulleit Rye
Bulleit Rye | |
Info: | Slyšel jsem o ní poměrně dost dobrého, takže když jsem měl cestu kolem Makra, vzal jsem ji a navrch ještě i Bulleit Bourbon. Srovnal jsem si ji společně s Rittenhouse Rye s tím, že mě zajímal vliv odlišného množství použitého žita (Rittenhouse 51% žito + 37%kukuřice + 12% sladový ječmen, Bulleit 95% žito + 0% kukuřice + 5% sladový ječmen). |
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/22820 |
Web: | https://www.bulleit.com/#!bulleit-rye |
Alkohol: | 45 % |
Barva: | Burnished – nebarveno – nefiltrováno za studena |
Velikost: | Celá lahev |
Aroma: | Lehká, ovocná. Vanilka a třešňový kompot. Kokos, lehce nevýrazná, spíše do bourbonu než režné. |
Chuť: | Lehčí, hodně dobře pitelná. Tipoval bych skoro i pod 40%. Šťáva z kompotu, opět vanilka, dřevo plus nějaké to koření jako badyán a hřebíček. |
Dozvuk: | Středně dlouhý, lehký a sladký. Smetanový. Lehký vliv dřeva bez hořkosti. Vaječný likér. |
Shrnutí: | Velmi dobře pitelná režná. Nenáročná. V porovnání s Rittenhouse Rye slabá, lehoučká. Je dost typově podobná Bulleit Bourbonu, nicméně trošku sušší, méně sladká. |
Instagram, Facebook, Whiskybase
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Re: Bulleit Rye
Bulleit Rye | |
Alkohol: | 45 % |
Barva: | |
Web: | https://www.bulleit.com/whiskeys/bulleit-rye/ |
Velikost: | vzorek 0,02 l z WhiskyFestu 2018 |
Aroma: | Nezvyklé, zvláštní, ale příjemné. Olejová syntetičnost lehce podbarvená vínovou sladko kyselostí a lákem od okurek. Po odstání se výrazně nezmění. |
Chuť: | Opět zvláštní, suchá. Náznak kopru, třešně a syntetičnost. |
Dozvuk: | Pozvolna doznívá chuť a objeví se stopa po opáleném dřevu. |
Shrnutí: | Zajímavý kousek. Ochutnávky nelituji, ale lahev doma nemusím mít. |
Re: Bulleit Rye
Info: | Postupné objevování žitné whiskey ze sady osmnácti vzorků od Xenopa. Je to řehole, ale někdo to dělat musí. Po indickém Amrutu přesun do Kentucky. Rye je u Bulleitu zaběhlá v core range. Mashbill v tomto případě obsahuje 95% žita a 5% sladového ječmene. |
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/69252 |
Web: | https://www.bulleit.com/ |
Alkohol: | 45 % |
Barva: | |
Velikost: | Vzorek od Xenopa |
Aroma: | Štiplavá, nakyslá, nakládané okurky, korek, jablečné bonbony |
Chuť: | Sladká, trochu vodová, nahořklá, lák z okurek |
Dozvuk: | Sladký, kratší, nasmrádlý, okurkový. |
Shrnutí: | Kdysi jsem měl lahev, takto si ji ale nepamatuju. Jako že to nebyla výrazná bomba to jo, ale teď tam mám všude okurkový lák. Ale pitelné to je. |
Instagram, Facebook, Whiskybase
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone
Scotch, irish, japanese, american, indian and czech of course- Racism Freezone