Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Jaké máte zkušenosti s japonskými kousky?
Odpovědět
Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 9032
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od Nethar » 24 dub 2013, 20:58

Jeden z mých příjemných objevů whisky festivalu, potěšila. Hunter si pokud se nepletu kromě ní odvezl i vzorek peated verze, tak jsem zvědavý, jak u něho dopadnou. Je to novinka z novinkové palírny mistra Ichiro Akuta. Hodně mě zaujalo, jak odpověděl na otázku, jak by popsal filozofii výroby whisky. Doslova řekl: "ウイスキー造りにトリックはありません。当たり前のことを積み重ねていくということです。" - Vtipné a pravdivé!
chichibu.jpg
chichibu.jpg (18.66 KiB) Zobrazeno 3086 x
WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/32005
Barva:
Alkohol:50.5 %
Velikost:vzorek
Naslepo:ne
Aroma:velmi jemná, až skoro oproti předchozím (byla v testovaná v rámci whiskyfestivalového baru) nenápadná, postupně více a více sládne až se dostává do extra sladkosti s ovocnými podtóny. S vodou jako by se zvyšovala ostrost vůně
Chuť:silná cask strength sladkost
Dozvuk:dozvuk jsem si nepoznamenal, tak předpokládejme, že byl spíše kratší, což by třem létům odpovídalo
Shrnutí:nesedám si na zadek, ale není to vůbec špatné a Akuto San ve mě vzbudil zájem o budoucí dospělejší produkty palírny
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Uživatelský avatar
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra
Příspěvky: 6086
Registrován: 07 bře 2011, 15:11
Bydliště: Česká Lípa
Kontaktovat uživatele:

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od Hunter » 13 říj 2013, 20:07

WhiskyBase:https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/32005
Barva:
Alkohol:50,5 %
Aroma:Tak tady je síla alkoholu znát od prvního přičichnutí. Ostrá, a pod tou ostrostí je krásně slaďoučká, ovocná, bonbónová, vanilková. Dokonce je v druhé vlně hladivě jemná, ač se to skrývá pod pichlavou ostrostí, což jsou asi protiklady, ale je to tak. Čím víc ji inhaluju, tím se mi víc líbí a nacházím další jemné nuance vůně. (85 b)
Chuť:Sympaticky krémová, stále ostrá, vanilková, dřevitá, cereální. S vodou stále ostrá, ještě krémovější. Lehce dřevitá dochuť, ale v mezích, nic co by bylo nepříjemné. (84 b)
Body:85
Shrnutí:Tak vzhledem ke svému stáří, nebo spíš mládí, je to skvělá whisky, výborně vyvážená. Lituju, že mám jen malý vzorek z whiskyfestivalu, jinak bych si vyhrál s různými poměry vody, zkusil jsem jen pár kapek. Protože je tříletá, budu na ni hodný a zaokrouhlím nahoru.
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 721
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od zombice » 13 říj 2013, 21:11

Priznam, ze jsem linej to hledat, ale pri jaky sile plni v Chichibu sudy? :-o Takovych tech "standardnich" skotskych 63,5% to zrejme nebude nebo byly tyhle sudy teda nejaky extra divny :-) EDIT koukam i na tu druhou (peated) a vidim, ze je to nejaky jejich pouzity standard tech 50,5%, na ktere to teda museli doredovat. Zajimavy, z hlavy ted nedam asi jiny plneni, ktery by byly silnejsi a nebyly "cask strength", napada me jen, ze podobne plni Douglas Laing radu OMC pri 50%.

Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 9032
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od Nethar » 13 říj 2013, 21:57

Uigeadail, Corryvreckan, to je taky ředěný, ne?
Talisker 57.
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 721
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od zombice » 13 říj 2013, 22:21

Ja to puvodne myslel trochu jinak (jako plneni vice whisek od stejnyho "vyrobce"), ale jo vidis, severni 57 me nenapadla a ty Ardbegovsky veci nemam tak omrknuty, ale koukam, ze jak Uigeadail tak Corryvreckan maji stejnou silu po x let, takze redeny, i kdyz malinko, asi budou. Mimochodem, asi nejsilnejsi standardni je ta Glenfarclasi 105-ka, ne?

Uživatelský avatar
Jerry1
Profesionál
Profesionál
Příspěvky: 2018
Registrován: 05 dub 2011, 20:11
Bydliště: Mokrá, Brno - venkov

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od Jerry1 » 13 říj 2013, 22:42

Ano, se 60 % nejsilnější standardně prodávané originální plnění.

Uživatelský avatar
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Příspěvky: 9032
Registrován: 23 úno 2011, 15:28
Bydliště: Hradec Králové
Kontaktovat uživatele:

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od Nethar » 13 říj 2013, 22:46

Tohohle si dejte flašku a pak machrujte: http://www.24hod.sk/palenica-bruichladd ... 10386.html
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

zombice
Znalec
Znalec
Příspěvky: 721
Registrován: 28 zář 2011, 19:31

Re: Chichibu 3 yo 2009 The Floor Malted

Příspěvek od zombice » 15 říj 2013, 11:33

Potravinářskej líh ti taky seženu :-P Pít se to dá, ale proč by to někdo dělal? Podle mě je to totální nesmysl zkoušet něco takovýho. Prostě vydestilujou skoro čistej líh (obdobně jako se to dělá kolonově s grain whisky) a pak to nacpou do sudu, kde tohle agresivni "rozpouštědlo" za ty nejméně 3 roky vyextrahuje všechno možný (i to co podle ve whisky nechcete). Ono ne nadarmo většina palíren svůj destilát ještě dořeďuje vodou před plněním do sudů na určitý level (např. Diageo snad hromadně na 63,5%), právě aby to nebylo moc agresivní.

Odpovědět