Nikka Yoichi 12 yo

Jaké máte zkušenosti s japonskými kousky?
Odpovědět
Shargard

Nikka Yoichi 12 yo

Příspěvek od Shargard »

Všichni milovníci whisky vítejte opět u série ochutnávek na přání. Dnes se podíváme do země vycházejícího slunce a to do Yoichi za 12 ti letou. Představovat palírnu nemá význam, neboť to už moc pěkně udělal Nethar. Dnes jsem si znovu pouštěl jeho video na Yoichi 10y abych si to oživil a zkusím se zaměřit na onu zniňovanou hořkost. Tak tady to je

Nikka Yoichi 12y (45%)

Obrázek
Aroma:svěží a angličané říkají crisp - výrazů je spousta (křupavý, jiskřivý, atd), lehounce rašelinový kouř, sladkost, čerstvě oloupané ovoce ze sadu, květinové podtóny - nádhera
Chuť:sladší s nástupem sadového ovoce a květin, opět crisp a tohle je zahaleno do jemně rašelinného kouře s trochou koření
Dozvuk:středně dlouhý, kořeněná ale ne pepřová, sladší a opět kouř, trocha květin - absolutně žádná hořkost - paráda, čím víc se blíží finish ke konci tím víc kombinují květiny s kouřem a rašelinou - tak tohle mám rád
Shrnutí:Tak tomuhle říkám orgasmus po japonsku. Super žáležitost, která se dá pít pořád. Bohatá komplexní whisky. Naprostý opak co se týče zážitku od včera recenzované Mackmyry Special 02 a to josu ve veli podobné cenové relaci - nesrovnatelné. Tohle je skvělá whisky. Hned v další recenzi se podíváme na starší kolegyni z Miyagikyou a to 15 ti letou.
Body:85
Slainte Mhath

https://www.whiskybase.com/whisky/5448/ ... 2-year-old
Hunter
Moderátor fóra
Moderátor fóra

Re: Nikka Yoichi 12 yo

Příspěvek od Hunter »

Moc zajímavý kousek! A tradičně pěkně zpracovaná recenze ;)
Žádné ničení planety nevidím, nikdy v životě jsem neviděl a nemyslím, že nějaký vážný a rozumný člověk by to mohl říci. Václav Klaus

Obrázek

Rumová kolekce na RumRatings

Vivino profil

Untappd profil
Odpovědět