Nikka část své whisky destiluje na kontinuálních Coffey destilačních přístrojích dovezených ze skotska v roce 1963 a prodává dva výrobky které tak byly destilovány výlučně. Jedná se o Coffey Malt, 100% ječmene ale bez možnosti říkat tomu single malt. A druhou je tento Coffey Grain, ve své podstatě single grain whisky.
_
Nikka Coffey Grain | |
WhiskyBase: | https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/36346 |
Web: | http://www.nikka.com/eng |
Alkohol: | 45 % |
Podnik: | Až na půdu, Písek |
Velikost: | vzorek |
Aroma: | Silná a bohatá, sladká i suchá. Exotické dřevo, sladké přezrálé ovoce (broskve, meruňky), jemné sladké koření, vanilka, hřebíček. |
Chuť: | Sladké a občas trpké ovoce, jemná čokoláda a silné kakao v pozadí. Jemná a sladká, při delším poválení přichází pichlavost. |
Dozvuk: | Čokoláda a hromada ovoce, končí silnou hořkou čokoládou. Začíná sladce a přidává se suchost. |
Shrnutí: | Zajímavá, bohatá a výborná whisky. Single grain bych v ní ani nehledal. |