Benromach 2001 Hermitage

Odpovědět
Shargard

Benromach 2001 Hermitage

Příspěvek od Shargard »

DSC_0449.JPG

Benromach Hermitage Wood Finish 2001

Alkohol:45 %
Info o lahvi:Destilace: 2001
Lahvování: září 2010
Dozrávání: 22 měsíců v sudech od vína
Počet lahví: 1300
Barva:
Aroma:Svěží, lehce kouřové, ovoce a sladkost. Celé je to zakončené špetkou soli a vinnou nakyslostí. Velmi pěkné a sofistikované aroma, které rozhodně nepůsobí jen na devět let.
s vodou (3 kapky) - sladší, ovocnější, více kouře, ale také vinné nakyslosti. Slanost přetrvává, ale není výraznější. Celkově je aroma plnější, opojnější. Překrásné
Chuť:Hutnější sladkost a ovocnost střídá opět nakyslost a sůl
s vodou - Tady whisky září a ukazuje svoje přednosti. Velmi šťavnatá, sladká, ovocná, překvapivě hodně kouřová a tady už bez soli. Exploze plnějších chutí
Dozvuk:Delší s kořením, marmeládou vinnou nakyslostí a to vše dokresluje kouřový opar.
s vodou - celkově výraznější, ale kouře je podstatně méně. Zato se vrací sůl
Shrnutí:Skvělá whisky, která má charakter, potěší i překvapí. Pár kapek vody tuhle whisky v chuti neuvěřitelně nakopne. Další důkaz, že i relativně mladá whisky může být výborná a to Benromach umí. Četl jsem Hunterovu recenzi na nové plnění a jsem rád, že s novým designem kvalita zůstává. Hodně by mě zajímalo tohle staření v patnáctileté verzi. Kdo ví, možná se i dočkáme.
Body:90
Petr
Profesionál
Profesionál

Re: Benromach Hermitage Wood Finish 2001

Příspěvek od Petr »

S patnáctiletou verzí Hermitage si nejsem jistý. Spíše si myslím, že pokud bude další "Hermitage", když už, pohrají si v palírně s dobou dozrávání. U této degustované varianty, řekněme devítileté, dozrávala v sudech od vína 22 měsíců. U novější, dejme tomu taky devítileté, to bylo o pár měsíců déle - 27. Než naznali, že je ta pravá chvíle ji nalahvovat, a zafungovalo to. Možná ale, že se dočkáme překvapení. :liar:
Momentálně mi stačí, že je k mání, no k mání - dostal jsem na příděl dvě lahve - Benromach 15 YO. Už se těším, až ji koštnu/neme, určitě bude stát za to. Blbé je, že musím/e počkat do dubna příštího roku ?!
:hand:
Shargard

Re: Benromach Hermitage Wood Finish 2001

Příspěvek od Shargard »

No to bych asi nevydržel :lol: :lol: :lol: . Benromach mi obecně hodně chutná. Ke 30. narozenimám jsem dostal (nechal si dát :lol: :lol: ) Benromach 30 yo a jediných fakt, který mě drží od otevření je vzdálenost mezi mnou a lahví cca 2000 km :D :D
Nethar
Moudrý administrátor
Moudrý administrátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Benromach 2001 Hermitage

Příspěvek od Nethar »

Odpovědět